503 Cateringkokki

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
 
Lajivastaava Varavastaava
Tuula Hänninen
Leena Nissinen

 

Lajin yleiskuvaus


Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta ja omavalvonta. 

Kilpailu on avoin kaikille ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa ammatilliseen perustutkintoon johtava tai valmistava koulutus oppilaitoksessa tai oppisopimus-koulutuksessa oleville nuorille, jotka ovat syntyneet vuonna 1991 tai sen jälkeen.

 

Kilpailu on parikilpailu

 

Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen ja catering-alan arvostusta. Laji pohjautuu catering-alan suurtalouden ruokatuotannon, juhlapalvelujen sekä tilaus- ja teemaruokien opintokokonaisuuksiin kiitettävin tavoittein. Kilpailu on kaksikielinen.

 

Kilpailijoiden määrä
Kahdeksan (8) kilpailuparia, yhteensä 16 kilpailijaa.

 
Kilpailupaikan koko
Kilpailijan alue on 2,5 x 3 = 7,5 m².


Kilpailussa käyttävät koneet, laitteet ja työvälineet


Kilpailijan käytössä on:
• GN- 1/1- 65 2 kpl
• GN 1/1-65 reikä 1 kpl
• GN 1/2 -65 2 kpl
• GN 1/1 -100 mm 2 kpl
• GN 1/1 -20 mm 2 kpl
• työtasot
• leikkuulaudat
• jätteiden lajitteluastiat
• kertakäyttösuojakäsineet
• sekoituskulhot ja - välineet
• pursotinpussit ja tyllat
• kaulin
• leipurinlasta
• vaaka 0 - 6 kg
• mittasarjat
• 1 kattila x 10 l
• 2 kattila x 5 l
• 2 kattila x 2 l
• 2 kasari x 2 l
• 1 kastikekasari x 3 l
• 2 x paistinpannu (teflon ja valurauta)
• kauha 1,5 dl
• kauha 1,5 dl ja 2,4 dl ja (kauha 1 l)
• puurolusikat
• ottimet
• ruokalautaset
• salaattilautaset
• jälkiruokalautaset ja -maljat 4 kpl
• lasikulhoja 2 kpl
• ruokapöydät/buffetpöydät
• liinat
• tarjottimet

 


Kilpailussa käytettävät koneet ja laitteet


Electroluxin keittiö:


• sähköliesi
• yhdistelmäuuni
• tehojäähdytys/pakastuskaapit
• jääkaappi
• pakastekaappi
• vaaka
• jakelulinjasto
• yleiskone
• astianpesukone
• sähkövatkain
• sauvasekoitin

 

Kilpailija tuo itse


Kilpailijat tuovat itse kokki-, fileeraus-, sahaterä- juures- ja kuorimaveitset, kalapiikki, ruotopihdit, teroituspuikot sekä lämpömittarit.


Kilpailijoilla tulee olla oma työasu, esiliina, työjalkineet, päähineet, muistiinpanovälineet ja taskulaskin.


Työasu saa olla nimikoitu, tai sisältää lähettävänyksikön logon, sekä sponsorin logon vasempaan hihaan koko 15X15 cm.


Kännykkää ei ole lupa käyttää työskentelyn eikä kirjallisten tehtävien aikana.
Kilpailijoiden valmentajan vastuulla on huolehtia, että kilpailijoilla ei ole kännyköitä kilpailupaikalla.


Kilpailumateriaali


Finaalissa kilpailun järjestäjä vastaa kilpailumateriaalista.

 

Taitaja 2011 todistus

Ohjausryhmä on päättänyt, että cateringkokkilajin finaalissa ei järjestetä ammattiosaamisen näyttöjä.


Koulutuksen järjestäjä voi päättää hyväksyykö se opiskelijan kilpailusuorituksen näyttönä. Kilpailutehtävät on laadittu perustutkintojen kiitettävän tason.

Kaikki kilpailijat saavat Skills Finland ry:n myöntämät kunniakirjat
osallistumisestaan.

 

Finalistit

 


Finaalitehtävät:


Finaalikilpailu sisältää kirjallisia tehtäviä, ruoanvalmistusosuuksia ja tarjolle laittamisosuuden. Finaalitehtävä muuttuu kilpailupaikalla 30 % ennakkoon julkaistusta materiaalista lajin valtakunnallisen ohjausryhmän päätöksen mukaisesti.


 Finaalitehtävä   
 Ohjeet

 

Finaalisteille lähetään tarkemmat ohjeet järjestelyistä kilpailukutsun yhteydessä.


Kilpailun järjestäjät varaavat itselleen oikeuden tehdä muutoksia kilpailujärjestelyihin sekä koneisiin ja laitteisiin. Mikäli muutoksia tulee, tiedot päivitetään taitaja2011.fi sivuille välittömästi.

 

Tehtävän laajuus


ti 3.5.2011 klo 9.00 - 17.00
ke 4.5.2011 klo 7.00 - 18.00
to 5.5.2011 klo 9.00 - 13.00


Alustava kilpailuaikataulu: Cateringkokki 503

 

Aika

Maanantai 2.5.

Tiistai 3.5

Keskiviikko 4.5.

Torstai 5.5.

7-8

Rakentaminen

 

Keittiötehtävä; teemalounas

klo 7.30-11.00

kilpailuparien tarkempi aikataulu kilpailutehtävässä

klo 7.30 Tuomari palaveri lajialueella

8-9

Rakentaminen

Tuomarit kilpailualueelle

Keittiötehtävä; teemalounas

tehtävä atk - tila

klo 8.00-12.00

9-10

Rakentaminen

Suunnitelmien muutos

ATK - tilassa

klo 9.00-11.00

Keittiötehtävä; teemalounas

tehtävä atk - tila

klo 8.00-12.00

10-11

Rakentaminen

Suunnitelmien muutos

 

Keittiötehtävä; buffetpöytään

(1,2,3 ja 4 pari klo 10.30-11.30 ja

5,6,7 ja 8 pari klo 11.00-12.00)

tehtävä atk - tila

klo 8.00-12.00

11-12

 

Tauko

Ruokailu 11.00-11.30

Ruokailu 11.30-12.30

Tauko

Kilpailu päättyy klo 12.00

12-13

 

Esivalmistustehtävä keittiössä

Kattamistehtävä salissa

klo 13.30-17.00

Tauko

Ruokailu 12.30-13.00

13-14

Kilpailukeittiöön

tutustuminen

Esivalmistustehtävä keittiössä

Kattamistehtävä salissa

tuomaripalaute

14-15

Tuomarikoulutus lajialueella

klo 14.00 -?

Kilpailijoiden perehdytys koneisiin ja laitteisiin kello 14.00-15.30

Esivalmistustehtävä keittiössä

Kattamistehtävä salissa

Palkintojen  

jakaminen

lajialueella

 

15-16

 

Tuomaripalaute

Asiakaspalvelu-tehtävä salissa

 

 

16-17

 

"Tsemppipalkinnon" jakaminen

klo 16.30- 17.30 Tuomaripalaute

 

 

17-18

 

Lajin kehittämis- keskustelu, osallistujina valmentajat ja tuomarit

klo 17.30-18.00 "Tsemppipalkinnon" jakaminen

Päättäjäiset kello 17.00-19.00 Kuopion jäähallilla

18-19

 

 

 

 

   

  

 

Tuomarit Taitaja2011 Finaali:


Kari Jaakkola, Raision ammattiopisto, (Päätuomari)
Raija Puska,Vaasan ammattiopisto
Marko Ratilainen; Fazer Amica
Pekka Keränen; ABC Marjahaka, Osuuskauppa PeeÄssä / S-ryhmä
Juha Ahonen; ABC Varkaus, Osuuskauppa PeeÄssä/ S-ryhmä
Sirpa Savolainen,  Savon ammatti- ja aikuisopisto
Jaana Huttunen; Ylä-Savon ammattiopisto
Jaana Karhu-Knuutinen; Kuopio Ateria
Ulla Piippo, ISS

 

Yhteistyössä:

elux_tag05_blue_pms   iss-logo-web

yla_savon_ammattiopisto_vaaka  rao_logo_a3

 

fa_amica-fazer     peeassa

 

vao


© Copyright 2008 Skills Finland