TaitajaPLUS: Cateringkokki

Tulosta
Kerro kaverille

TaitajaPLUS Cateringkokki (ennen Suurtalouskokki)

 

Cateringkokin työtehtävä koostuu tilaus- ja teemaruokien valmistuksen opintokokonaisuudesta. Kilpailuun voi osallistua catering-alan ja hotelli- ja ravintola-alan perustutkintoja suorittavat opiskelijat.
Opiskelijat toimivat työpareina.
He suunnittelevat, ajoittava, valmistavat ja laittavat esille teemaan sopivan aterian annetuista raaka-aineista. He kattavat pöydän huomioiden teeman ja hoitavat tarjoilun.
Opiskelijat toteuttavat asiakaspalvelutilanteen, jossa on 3-4 asiakasta.
Työtilojen siivoaminen ja itsearviointi.

 

Finalistit

 

Keskeinen sisältö:

Työsuunnitelma, ruoanvalmistus ja esillelaitto, asiakaspalvelu, hygienia, omavalvonta ja kestävä kehitys, työn itsearviointi, yhteistyö


Työskentelyjärjestys:

  • Tehtävän ohjeistus ja tutustuminen työympäristöön
  • Annetun työtehtävän suunnittelu ja ajoittaminen
  • Ruoanvalmistus ja pöydän kattaminen
  • Asiakaspalvelu ja ruoan tarjoilu
  • Työtilojen siistiminen
  • Itsearviointi

Kilpailuun voi ilmoittautua vain yksi työpari / oppilaitos tai yksikkö.


Lajissa mahdollisesti tarvittava karsinta järjestetään Taitaja aikataulun mukaisesti joulu-tammikuun aikana, tarkka aika ja paikka ilmoitetaan 3.12.2010. Lajin loppukilpailun tarkka ajankohta Taitaja-finaalissa 2.-5.5.2011 ilmoitetaan karsintojen jälkeen.


Lisätietoja lajivastaava Mikko Pasonen ja Lea Teräslahti, Ammattiopisto Luovi.

 

Finaalitehtävä

 

 taitajaplus_2011_cateringkokki_finaalitehtävä.pdf

 

Tuomarit

Anne Matilainen, Pohjois-Savon Martat ry
Eeva Dahlqvist, Kuopion Talouskoulu
Kaisa Ollikainen, Ammattiopisto Luovi, Oulu
Jari Räinä, Ammattiopisto Luovi, Oulu

 

Yhteistyössä:

luovi_logo_rgb

 

 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
© Copyright 2008 Skills Finland