Tilaisuus todistaa taitonsa

Tulosta
Kerro kaverille
29.04.2011 13:00
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

Taitaja-kisoissa nähdään nyt toista kertaa mukana erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnatut TaitajaPLUS-lajit. PLUS-kilpailulajeina ovat kiinteistönhoito, puhdistuspalvelu sekä cateringkokki-parikilpailu kokille ja tarjoilijalle.


Lisäksi näytöslajina kisoissa nähdään valmentava koulutus, jonka näytökseen osallistuu opiskelijoita Savon ammatti- ja aikuisopistosta, Bovallius-ammattiopistosta ja Ammattiopisto Luovista. Varsinaisten kilpailulajien lisäksi TaitajaPLUS-alueella harjoittelevat syksyllä 2011 Abilympics-kisoihin Etelä-Koreaan lähtevät kilpailijat.

 

Kiinteistönhoidon kisaan osallistuva Jimi Junes on 19-vuotias nuori mies Oulusta ja opiskelee kiinteistönhoidon kolmannella vuosikurssilla Ammattiopisto Luovissa. Hän selvitti tiensä finaaliin mielestään helpon tehtävän kautta.

 

Kisoihin osallistuminen oli Jimille aika lailla ex tempore -päätös, mutta kokemus tulee hänen arvionsa mukaan taatusti olemaan hieno. Jännitystä tuntuu olevan hieman ilmassa, mutta ei mitenkään häiritsevällä tavalla. Jimin mielestä eniten häntä jännittävät tulevat katsojat, mutta paineensietokyky on kohdallaan.

 

Jimi kertoo, että ennen finaalia olisi tarkoitus vielä hieman harjoitella LVI-hommia, mutta muuten koulupäivät sujuvat ihan normaalisti - kyllähän lumen kolaaminenkin on eräänlaista harjoitusta. - Finaalin suhteen ei ole isompia odotuksia, vaikka tietysti asenne onkin se, että voittamaan sinne lähdetään, toteaa Jimi.

 

Lopuksi charmantti nuori mies toteaa, että kisoihin kannattaa ottaa osaa, sillä se on uusi kokemus ja hyvä tilaisuus todistaa taitonsa - myös itselleen.

 

tpluskiinthoito_jimi_junes_netti
Jimi Junes

Teksti: Jonna Partanen
Kuva: Suvi Autto


© Copyright 2008 Skills Finland