Matkailu matkalla kilpailulajiksi

Tulosta
Kerro kaverille
03.05.2011 15:28
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

Kaipaatko lomalla rantaa vai kauppoja? Miellyttääkö enemmän ihmisvilinä kuin luonnonrauha? Olisikohan oikea kohde Lontoo, Levi, Thaimaan Langkawi tai vaikkapa Ahvenanmaa?


Savon ammatti- ja aikuisopiston matkailualan opiskelijat tarjoavat Kuopion Taitaja2011-kilpailussa matkailun ammattinäytöksessä mahdollisuuden lähteä virtuaalimatkalle johonkin näistä kohteista. Valinta tapahtuu vastaamalla kymmeneen omia matkailutarpeita kartoittavaan kysymykseen.


Kun kohteeksi valikoituu Lontoo, tulevat tutuiksi Big Ben, Wembleyn stadion, Buckinghamin palatsi, London Eye -maailmanpyörä, Harrodsin tavaratalo sekä kaupungin pubit. Matkailuvirkailijoiksi opiskelevat Senja Laakkonen ja Paula Blåfield käyvät kuvien kanssa lävitse tärkeimpiä kohteita ja lisäävät matkakuumetta.


"Tämän kevään olemme rakentaneet esityksiä ja miettineet, mitä eri kohteista kerromme. Tänne tulo jännitti kyllä jonkun verran, mutta tämä onkin ollut yllättävän mukaa", Senja Laakkonen sanoo.


"Kävijöitä on riittänyt mukavasti ja esittelyt ovat sujuneet hyvin. Selvästi eniten kävijöitä ovat kiinnostaneet Langkawi ja Lontoo", Paula Blåfield täydentää.


Toisella puolella osastoa matkailupalvelujen tuottajaksi opiskelevien hittituotteena on kiipeilyseinä, jonka käyttöön he opastavat kiinnostuneita. Opastus tuotti myös tulosta: Kiipeilyseinälle oli Taitaja-2011-kilpailun ensimmäisenä päivänä kysyntää jonoksi asti.


Ensi vuonna kilpailulajiksi


Matkailu on Kuopion Taitaja2011 -kilpailussa ammattinäytöksenä toista kertaa. Lajivastaava Päivi Snellman toteaa, että opiskelijat ovat olleet innokkaasti mukana toteuttamassa näytöslajia.


"Sitä on työstetty ryhmässä todella aktiivisesti. Opiskelijat halusivat ehdottomasti tulla myös tänne osastolle töihin, jotta saisivat käytännönläheistä kokemusta."


Tulevissa ammattitaidon SM-kilpailuissa edessä on vuorossa seuraava askel, kun matkailusta tulee kilpailulaji. Lajivastaavana Kuopion kilpailussa on Mira Ahtila Jyväskylän ammattiopistosta. Hänen mukaansa kahden vuoden aikana on luotu hyvä pohja siirtymiselle kilpailulajiksi.


Matkailualan perustutkinnon voi opiskella nykyään noin 30 ammatillisessa oppilaitoksessa. Tarjolla on kaksi koulutusohjelmaa, joista voi valmistua joko matkailupalvelujen tuottajaksi tai matkailuvirkailijaksi.


Teksti: Ismo Myllylä


© Copyright 2008 Skills Finland