ERA-sähköauto valmistautui katsastukseen Taitaja2011-kilpailuissa

Tulosta
Kerro kaverille
03.05.2011 16:52
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

Kuopion Ammattitaidon SM-kilpailuissa yksi ehdoton vetonaula ensimmäisenä kilpailupäivänä tiistaina oli ammattikorkeakoulu Metropolian auto- ja kuljetustekniikan opiskelijoiden suunnittelema ja valmistama sähköauto Electric Race About eli ERA. Alle viidessä sekunnissa sataseen kiihtyvä, lasikuitukorinen ERA oli esillä muovialan ammattinäytöksessä.

 

"Opiskelijoiden työnä tehty urheilullinen sähköauto on asia, joka kiinnostaa", kertoo autoa esittelemässä ollut Joonas Sainio, joka opiskelee toista vuotta autosähkötekniikkaa Metropoliassa ja on ollut mukana vuoden verran ERA-projektissa.

 

"Kolme yleisintä kysymystä ovat kuinka lujaa se kulkee, kuinka pitkälle sillä pääsee ja kuinka kauan sen lataaminen kestää. Vastaukset ovat 200 kilometriä tunnissa, yli 200 kilometriä ja 10 tai 5 tuntia. Tosin olemme kehittämässä pikalatausjärjestelmää, jolla autossa käytetyt akut pystytään lataamaan 10 minuutissa."

 

Kuopiossa auton esittelijät olivat jatkuvassa pyörityksessä, ja auto on herättänyt kiinnostusta laajalti niin Suomessa kuin muuallakin. Yhdysvalloissa ERA sijoittui kesällä 2010 hopealle kansainvälisessä Automotive X Prize -kilpailussa. Auto sai kilpailussa myös erikoismaininnan vaikuttavuudestaan ja uuden teknologian esimerkillisestä kehittämisestä.

 

Kuopioon ja muovialan ammattinäytökseen auton toi yhteistyö Savon ammatti- ja aikuisopiston muovialan kanssa. Oppilaitoksessa on tehty muotit suurimpaan osaan auton korista.

 

Kuopiossa auto viipyi ainoastaan tiistain. Syynä oli auton katsastus, joka oli edessä torstaina.

 

"Kun se on hoidettu edessä ovat sähköautoille tarkoitetut kilpailut Saksassa", Joonas Sainio paljasti.

 

Teksti: Ismo Myllylä


© Copyright 2008 Skills Finland