Takan teko vaatii tarkkuutta

Tulosta
Kerro kaverille
03.05.2011 17:11
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Taitaja2011-kilpailuissa suurta tilaa tarvitsevat alat on sijoitettu Kuopio-hallin ulkopuolelle suuriin telttoihin. Savon Kuljetus -teltasta löytyy kivitöille oma kilpailualueensa teltan sivuosasta. Lajissa neljä eri osallistujaa tekevät kilpailutöitään kolmen päivän aikana yhteensä 18 tuntia.

 

Kivityökilpailijat tekevät kolme eri työtä kilpailujen aikana. Ensimmäinen niistä oli vuolukivitulisija, jota Lahdesta tuleva nuori kilpailija Timo Nakkinen työsti tiistai-iltapäivänä.

 

Timo kertoi, että tällaisen takan tekemiseen kuluu ensikertalaiselta päiviä, kun taas ammattilainen väsää samanmoisen kuudessa tai kahdeksassa tunnissa. Hän aloitti takan teon tiistaiaamuna ja iltapäivällä takka näytti olevan hyvässä vauhdissa valmistumaan päin.

 

Takan teossa ei ole ilmaantunut Timolle niinkään ongelmia, mutta haasteita on edessä. Takan saumat tulee olla täysin linjassa keskenään ja se pitää hänet tarkkaavaisena.

 

Timo lähti Taitajiin mukaan kokeilunhalusta ja opettajansa suosittelusta. Hän kertoi, että ei odota kilpailulta suurempia, mutta tietää saavansa paljon kokemusta. Kilpailijat ovat hänen mielestään taitavia ja osaavat hommansa. Heistä on vastusta kilpailun aikana.

 

Kivitöissä nähdään myös toisenlaisia töitä muiden tulevien päivien aikana muun muassa julkisivuasennus ja vuolukivisokkeliasennus. Neljästä kilpailijasta kaksi työsti takkaa ja toiset kaksi julkisivuasettelua iltapäivällä. Julkisivuasettelussa kilpailijoilla on omat pienet seinäalueet, johon he kokosivat kivikoristelua. Tässä työssä kivimateriaalina käytettiin graniittia.

 

Teksti: Marjukka Hämäläinen


© Copyright 2008 Skills Finland