Kondiittorin käsi ei tutise yleisönkään edessä

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 10:57
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Taitaja2011-kondiittorikilpailijat työstivät tiistaina kilpailutöitään kiireellä eikä ongelmittakaan selvitty.

 

"Joitain raaka-aineita puuttui eilen ja pakasteiden kanssa oli ongelmaa", kertoi kilpailija Hanne-Mari Leppänen. Ongelmista selvittiin kuitenkin loppujen lopuksi.

 

Kondiittorit ovat luovia leipureita ja heiltä edellytetään tarkkuutta, väritajua, kädentaitoa ja sommittelu- ja koristelutaitoa.

 

Keskiviikkoaamuna ennen kilpailun alkua ensimmäistä kertaa Taitajissa kilpailevat Elina Remes ja Hanne-Mari Leppänen kertoivat tulevansa kummatkin Jyväskylästä. He opiskelevat toistavuotta kondiittoreiksi. Remes sanoi tulleensa Taitajiin mukaan opettajansa kautta.

 

"Opettaja pyysi minua mukaan, mutta alussa epäröin asiaa. Lopulta päätin lähteä."
Leppänen kertoi osallistuneensa samalla tavalla kilpailuun saadakseen lisää kokemusta.

 

Alaa Leppänen opiskelee lähinnä siksi, jotta oppisi tekemään paljon ja siitä on tulevaisuudessa hyötyä. Hän kertoi, ettei aio jatkaa alalla kuitenkaan valmistuttuaan, vaikka pitääkin työstä. Taitaja -kilpailuista hän kommentoi pitävänsä kilpailuja tärkeänä osana nuoren oppimista.

 

"Nämä ovat hyviä niille, joita kiinnostaa kilpaileminen ja jotka haluavat saada kokemusta. Lähdin itse hakemaan kokemusta ja sain myös sitä."
Leppänen kertoi myös, ettei katsojista ole haittaa. Keskittyessä omaan työhönsä ei huomioi lasin takana tapahtuvaa toimintaa.

 

Hän pitää omana valttinaan järjestelmällisyyttä ja siisteyttä. Kilpailu on kovaa kaikilla ja pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat työn arviointiin.

 

Tiistain ohjelmassa leivottiin suklaaleivoksia ja kakkuja. Valmiit leivokset olivat nähtävillä kävijöille kodiittoripuolella. Keskiviikkona kilpailutehtävänä tehtiin Kuopio aiheisia marsipaanikakkuja ja -hahmoja. Kondiittoripuolella oli yhteensä kahdeksan kilpailijaa.

 

Teksti: Marjukka Hämäläinen


© Copyright 2008 Skills Finland