Kuljetuslogistiikka vaatii pitkää pinnaa

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 13:30
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Taitaja-kilpailuissa suurta tilaa vaati kuljetuslogistiikan ala ja kilpailupaikka olikin sijoitettu hieman rauhallisemmalle alueelle Kuopio-hallin ympäristöön.

Kylmä sää ei tuntunut häiritsevän ketään ja yleisöä oli mukavasti paikalla. Finalistien ja tuomareiden tapaan katsojat olivat pääasiassa miehiä. Ala on siis hyvin miesvaltainen, mutta lajin edustajat kertoivat, että alalle toivotaan myös naisia.

 

Tehtävät suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin

 

Alalla sekä myöskin kilpailuissa pärjää, jos on vastuuntuntoinen ja asiakasystävällinen.
Tarkkuutta kuljetuslogistiikka vaatii todella paljon. Ei ole kovin helppoa esimerkiksi peruuttaa ahtaaseen tilaan yhdistelmäajoneuvolla, johon siis kuuluu yksi tai useampi perävaunu. Finalistit kuitenkin suorittivat tehtävän mallikkaasti läpi, eikä se näyttänyt tuottavan heille ongelmia.

 

Seuraavana vuorossa oli lastata ajoneuvo säädösten mukaisesti ja olosuhteiden sallimaan maksimikuormaan. Ajoneuvoon lastattiin muun muassa renkaita ja elintarvikkeita ja tarkoituksena on lastata ne tiettyyn järjestykseen.

 

Eräällä finalistilla meni tavarat väärin päin ja hän huudahti opettajalleen: "Nyt ne meni väärin päin, no onneks tässä on vielä aikaa." Hän aloitti rauhallisesti tehtävän alusta.
Toisella puolella aluetta kuljetettiin nesteitä trukilla ja tehtävänä oli ottaa isot nestesäiliöt perävaunusta pois ja kuljettaa ne hyvinkin ahtaista paikoista pois.


Teksti: Assi Aholainen


© Copyright 2008 Skills Finland