Tuomari tarkkailee työn laatua

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 13:39
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Kahdeksalla Taitaja2011-kilpailijalla on kolme päivää aikaa vakuuttaa tuomarit osaamisellaan. Työntäyteisten päivien aikana Painotekniikka-lajin kilpailijat tekevät painotöitä eri tekniikoilla ja huolehtivat jälkikäsittelystä.

 

Jos laji vaatii tarkkuutta kilpailijoilta, vaatii se tarkkuutta myös tuomareilta. Ensimmäistä kertaa Taitaja-kilpailuissa tuomaroiva Sauli Vuorinen Lehtisepät Oy:stä pitää tuomarin tehtävää haasteellisena.

 

"Kilpailijoiden välille on löydettävä eroja. Heidät täytyy vain laittaa järjestykseen", Vuorinen sanoo.

 

Tuomarointia helpottaa se, että kriteerit lajin arviointiin on käyty läpi etukäteen, ja kilpailijoiden tuloslista muotoutuu niiden mukaan.

 

"Tuomari seuraa kilpailijoiden työskentelyä ja työtapoja sekä sitä, kuinka itsenäiseen työhön kilpailija pystyy. Näillä kisaajilla on hyvät pohjat itsenäiseen työskentelyyn", Vuorinen kertoo puolentoista päivän tuomarikokemuksella.

 

Lajin päätuomarina toimiva Vesa Iltola Jyväskylän ammattiopistosta sanoo, että arvioinnissa korostuu työn laatu.

 

Vuorinen arvioi 16 vuoden painotuotannon esimieskokemuksellaan, että painotekniikka-lajin osallistujilla on hyvät lähtökohdat työelämään. Kilpailijat ovat saaneet laajan koulutuspohjan, josta jokainen löytää myöhemmin oman erikoistumisalansa.

 

Painotekniikassa kilpailijoiden tehtävänä on painaa nelivärinen painotuote offset-painokoneella. Muina modulaarisina tehtävinä on digipainaminen, laadunvalvonta, paperiarkin leikkaus tai taittaminen, konehuolto, mittalaitteiden hallinta sekä painosimulaattori. Lajin kilpailutehtävät valmistuvat viimeisen kilpailupäivän torstain puoleen päivään mennessä.

 

Teksti: Tommi Salo


© Copyright 2008 Skills Finland