Taitajissa tarjoiltiin á la carte nautintoja

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 14:50
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Tarjoilija-osastolla odotellaan malttamattomana á la carte -tehtävän alkua. Tuomarit pyörivät kilpailualueella ja katsovat valmisteluja.

 

Kilpailijat työskentelevät Fransmanni-liikeidean mukaisessa ruokaravintolassa, missä heidän tehtävänään on esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille heidän tilaamiaan juomia ja ruokia. Tilaisuuden päättyessä kilpailija laskuttaa asiakkaansa.

 

Ensimmäiset kutsuvieraat saapuvat paikalle ja heidät ohjataan valmiiksi katettuihin pöytiin. Tarjoilijat ojentavat ruokalistat ja vieraat saavat valita makuunsa sopivan alkuruuan, joissa maistuu härkä ja kantarellikeitto. Kaikki nauttivat herkullisista aterioista, jotka korjataan sitten pois uusien aterioiden tieltä.

 

Pääruokalistalla on monta veden kielelle herauttavaa ateriaa, kuten kuhaa, purjopiiraita ja härkäruukkua. Kukaan ei tunnu valittavan mausta. Kaikki herkutellaan viimeistä murua myöten.

 

Herkullisesta suklaakakusta tai jäätelövalikoimasta voi valita mieleisensä jälkiruuan.

 

Tarjoilivat kyselevät tilauksia, kaatavat viiniä tai vettä ja antavat kaikkensa saadakseen aikaan mahdollisimman hyvän suorituksen. Arvioinnissa painottuu asiakaspalvelu, esittely- ja myyntitaidot, työn organisointi sekä tarjoiluprosessin kokonaishallinta. Kaiken kaikkiaan tunnelma on kuin oikeassa ravintolassa.

 

Teksti: Laura Huhtilainen


© Copyright 2008 Skills Finland