TaitajaPLUSsassa juhlittiin jo äitienpäivää

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 15:45
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Toisen kilpailupäivän TaitajaPLUS-lajina toimi cateringkokki, jossa toimittiin kokki-tarjoilijaparina. Kokki osaa toimia ruoanvalmistustehtävissä sekä tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet osaten valmistaa niistä terveellistä ruokaa, myös erityisruokavalioasiakkailleen. Lisäksi kokin tulee osata laittaa ruoka tarjolle sekä annoksittain että suurelle joukolle kerrallaan.

 

Kilpailijoiden tuli järjestää tulevan äitienpäivän kunniaksi tarjoilu kahdelle asiakkaalle. Tehtävään kuului pöydän kauniiksi kattaminen, leipien teko sekä juomien ja herkkujen tarjoilu.

 

Kilpailu oli tuomariston mielestä tiukka, mutta tarvittavat erot saatiin syntymään ja voittajiksi selviytyivät Jonna Erkkilä ja Anna Kuusela Satakunnan ammattiopistosta.

 

Voittajapari kuvaa tunnelmiaan juuri voittotiedon jälkeen todella hyväksi ja myöntää ensimmäisen sijan olleen yllätys. Työnjako parin kesken oli päätetty jo aikaisemmin, mutta työtehtävän kuullessaan tytöt päättivät muuttaa suunnitelmaa. Toinen heistä hoiti leipien teon ja toinen tarjoilun.

 

Kilpailutehtävässä oli paljon tärkeitä, muistettavia asioista: muun muassa käsien peseminen, kertakäyttöhanskojen pukeminen ja puhtaanapito olivat asioita, joita ei missään tapauksessa saanut unohtaa.

 

Kaiken kaikkiaan kilpailutunnelma oli lajimestareiden mielestä aivan loistava ja vaikka jännitystä oli ilmassa, ei sitä tehtävän tekohetkellä huomannut.

 

Teksti: Jonna Partanen


© Copyright 2008 Skills Finland