Tupaantuliaiset savolaisittain

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 15:54
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Jo ensimmäisenä Taitaja-kilpailupäivänä Ammattiopisto Luovin, Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Bovallius-ammattiopiston valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen nuoret aloittivat tupaantuliaisten järjestämisen muun muassa televisiohyllykön kasauksen muodossa. Ryhmät jatkoivat juhlien järjestämistä vielä toisen kilpailupäivän aamuna tekemällä esimerkiksi herkkuja naposteltavaksi ja juomista boolin muodossa.

 

Valmentava ja kuntouttava koulutus on TaitajaPLUS-näytöslaji tänä vuonna ja siinä on tarkoitus esitellä koulutuksen toimintaa, joka saattaa olla hämärän peitossa osalle ihmisistä. Koulutuksen tarkoituksena on antaa valmiuksia itsenäiseen elämään ja sen jälkeen suunnataankin joko ammatilliseen koulutukseen tai työelämään. Näytöslajissa on tarkoituksena esitellä nuorten osaamista ja asioita, joita he tulevat tarvitsemaan koulutuksen jälkeisessä elämässään. Lisäksi valmentavan koulutuksen opiskelijat ovat painaneet omat osallistumispaitansa.

 

Ammattiopisto Luovin Oulun yksikön valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen nuoret ovat vastanneet mielenkiintoiseen haasteeseen, jonka tähän mennessä aikaansaatuja tuotoksia oli kilpailualueella esillä. Nuoret ovat aloittaneet isoäidin neliöiden virkkauksen ja tarkoituksena on tehdä ainakin Suomen suurin virkattu tilkkupeitto. Virkkaus onkin näyttänyt luonnistuneen hyvin, sillä tilkkupeitolla on jo kokoa.

 

Kun järjestelyt oli sitten tehty, juhlien oli aika alkaa. Tupaantuliaisiin oli kutsuttu esiintyjäksi taikuri Tommi Hämäläinen. Taikuri viihdytti katsojia osaamisellaan ja saikin jokaisen taikansa jälkeen raikuvat aplodit niin lajialueen sisä- kuin ulkopuolelta. Varsinkin korttitemput herättivät yleisössä ihastunutta huokailua, mutta alun hilpeimmät reaktiot saatiin peukalokäsiraudoista.

 

Teksti: Jonna Partanen


© Copyright 2008 Skills Finland