Lähihoitajien kilpailu kirvoitti yleisön nauruun

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 22:06
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

Taitaja2011-kilpailuissa oli todella hauskasti toteutettu lähihoitajalaji, jota seurasi mielellään ja lajin ympärille kerääntyikin huima määrä ihmisiä. Laji kilpailtiin niin, että se sisälsi katsojille esityksen. Lajissa oli kaksi eläkeläistä, joita varten lähihoitajat suunnittelivat hoito-ohjeita. Toisella heistä oli verenpainetta ja toinen oli kaatunut ja lyönyt päänsä sekä sairasti Alzheimerin tautia.

 

Tuomarit arvioivat kuinka hyvin finalistit osasivat suunnitella ensimmäisen käyntikerran ja mitä pitää muistaa ottaa huomioon, kun menee tapaamaan asiakasta ensimmäistä kertaa. Lajin tuomarit kertoivat, etteivät olleet liikkuneet alueelta mihinkään, joten kiirettä oli pitänyt koko päivän.

 

Suunnitteluvaiheesta kotikäynnille

 

Iisalmelaiset finalistit Elsi Miettola ja Maiju Nousiainen aloittivat oman kilpailunsa suunnitteluvaiheella, jossa käytiin läpi ensimmäinen käyntikerta ja mitä vanhuksille puhuttaisiin.

 

Finalistit miettivät seuraavanlaisia asioita: vanhusten yleiskunto, hygienia, ruokailuasiat, pukeutuminen, liikkuminen, sosiaaliset suhteet ja harrastukset. Suunnitteluvaihe kesti 10 minuuttia, jonka jälkeen alettiin tositoimiin.

 

Tehtävä alkakoon

 

Tehtävä alkoi niin, että Elsi ja Maiju menivät vanhusten luokse kyläilemään ja kertoivat minkä takia olivat tulleet ja minkälaisia palveluita heillä on tarjota. Tässä tilanteessa tuomarit taas arvioivat, kuinka hyvin hoitajat ottavat huomioon vanhusten tarpeet, kuinka osaavat käsitellä ja osaako kertoa asiat niin, että mikään ei jää epäselväksi. Nämä finalistit olivat todella hymyileväisiä, pirteitä ja osasivat selvästi asiansa eikä mikään jäänyt epäselväksi.

 

Tätä lajia oli ilo seurata ja yleisönkin joukossa sanottiin: "En olis halunnu et tää olis loppunu jo nyt!"

 

Teksti: Assi Aholainen


© Copyright 2008 Skills Finland