Naisia kaivataan lentokoneenasentajiksi

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 08:47
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Kuopion Taitaja2011-kilpailuissa näytöslajina ollut lentokoneenasennus veti keskiviikkona paljon ihmisiä puoleensa seuraamaan tätä tarkkaa työtä. Kilpailijat työskentelevät Taitaja-kilpailujen ajan joka päivä koko kilpailupäivän ajan ja esimerkiksi starttimoottorin purku kestää 2 tuntia.

 

Lentokoneenasentajan työtehtäviin kuuluvat lentokoneen eri järjestelmien tarkastukset ja huolto, sekä vianetsintä-, korjaus- ja asennustyöt.

 

Suomessa alalla työnantajina ovat liikennelentoyhtiöt, huoltoyritykset, puolustusvoimat, rajavartiolaitos ja lentokoneteollisuus.

 

Kilpailutehtävinä lentokonemekaanikon eri alojen perustöistä sisältäen rakennekorjauksia, järjestelmien vianetsintää ja tarkastuksia. Kilpailijat suorittavat myös koneen ohjainpintojen säätöihin liittyviä tehtäviä, sekä suihkumoottorin tarkastuksia.

 

Päätuomarina lentokoneenasennuksessa toimii lentokoneen huoltoupseeri Keijo Lammenmäki. Hän vastaa valituksista, kisaajien työstä, arvioinnista, turvallisuudesta ja vastaa yleisön kysymyksiin, jos sellaisia tulee.

 

Tuomari kertoi, että alalla on tällä hetkellä vähäinen määrä naisia ja heitä toivotaan lisää, sillä tämä työ on todella pikkutarkkaa.

 

Teksti: Assi Aholainen


© Copyright 2008 Skills Finland