Taitajissa treenattiin maailmanmestaruuskoitokseen

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 11:53
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Ensimmäisen kilpailupäivän aamusta lähtien Kuopio-hallissa saattoi nähdä syyskuussa starttaaviin kansainvälisiin Abilympics-kilpailuihin lähtevien opiskelijoiden osaamista näytöslajien muodossa. Tämänvuotisina lajeina toimivat floristi, CAD-suunnittelu, tietokoneen kokoaminen, studiovalokuvaus sekä uutena lajina puuseppä. Yhteistyössä Skills Finlandin kanssa järjestetyissä näytöksissä oli mukana opiskelijoita Ammattiopisto Luovista, Keskuspuiston ammattiopistosta sekä Kiipulan ammattiopistosta.

 

Yksi näytökseen osallistujista oli Ammattiopisto Luovin Oulun Kasarmin yksikössä opiskeleva Eero Martikainen puuseppälinjalta. Eero kertoo, että houkuttimena hänelle toimi, ei pelkästään itse kilpailu, mutta myös mahdollisuus tutustua korealaiseen kulttuuriin.

 

Kilpailutehtävänä Eerolla on pienehkön työpöydän kokoaminen: TaitajaPLUS-näytöksessä työpöydän koko oli lähes minimaalinen, mutta itse Abilympics-kilpailuissa muutosprosentti harjoitustehtävään verrattuna on 30, joten pöydän koko voi olla isompi. Tällä kertaa pöydän isommat osat oli tehty jo kotikonnuilla valmiiksi ja näytöksessä keskityttiin hiomaan yksityiskohtia, mutta Koreassa lähtökohtana tulee olemaan puukasa, josta työpöytä täytyy valmistaa ja koota.

 

Eero toteaa, että Taitaja2011-kilpailut ovat hyvä tutustumiskeino Abilympics-kilpailujen hektisyyteen, pienemmässä mittakaavassa vain. Eero kertoo myös, tietysti, jännittävänsä lähtöä, mutta ei anna sen häiritä itseään, sillä hän luottaa siihen, että onnistuu työtehtävässään isommassakin tapahtumassa.

 

Abilympics-kilpailut järjestetään olympialaisten tavoin joka neljäs vuosi ja sen juuret ovat Aasiassa, tarkemmin sanottuna Japanissa. Kilpailut on järjestetty jo seitsemän kertaa tätä ennen ja nyt, kahdeksatta kertaa, kilpailu järjestetään Etelä-Korean Soulissa 25. - 30.9.2011. Yläikärajaa kilpailussa ei ole, mutta alaikäraja on 15 vuotta ja tietynlaisena vaatimuksena jokin jokapäiväistä elämää haittaava vamma, joka voi olla esimerkiksi mielenterveysongelma.


Teksti: Jonna Partanen


© Copyright 2008 Skills Finland