Ravintolakokeilla riitti katsojia
Lähetä E-kortti
Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Taitaja-kilpailujen ravintolakokki lajialueella on vilskettä ja aidan toisella puolella on tungosta. Kilpailijat valmistelevat ruokaa keittiössä ja yleisössä ihmiset katselevat vesi kielellä maittavan näköisiä annoksia.
Viimeisen kilpailupäivän tehtävään kuului ennakkoon suunnitellun menun valmistus. Tehtävän teemoihin kuului lähiruoka, yrittäjyys ja taloudellisuus. Kilpailijoiden on myös osattava muuntaa ruoka-annos erilaisille erityisruokavalioille sopivaksi.
Ravintolakokin työtehtäviin kuuluvat erilaisten ravintolakeittiöiden liike-idean, toiminta-ajatuksen ja ruoka-annosten suunnittelu, sekä ruoanvalmistus, ruoan esille laitto ja varastointi. Yhden Taitaja2011-teeman mukaisesti ravintolakokkeja kannustetaan yrittäjiksi, sillä alalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja.
"Tahtoisin ravintolakokiksi, sillä tykkään valmistaa hyvää ruokaa", kommentoi eräs yleisön joukosta, joka innoissaan seurasi finalistien puuhia.
|