Tehtävät ennen Taitaja 2011 -tapahtumaa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

Kurkista tulevaisuuteen - valitse omat Opintopolkusi!

 

 
1.  Tulosta tähdenlento (liite 1 ) ja hyppää aikakoneeseen, joka vie sinut 10 vuotta eteenpäin. Täydennä kuviossa aloitetut lauseet sen mukaan, millaisena näet tulevaisuutesi 10 vuoden kuluttua.

2.  Näytä tekemäsi tähtikuvio opinto-ohjaajallesi ja keskustele siitä hänen kanssaan.

3.  Tutustu Taitaja 2011 -tapahtuman opintopolkuihin ja valitse ne polut, joiden esittelemät alat kiinnostavat sinua eniten.

Eri ammatteihin ja aloihin voit tutustua ammattinetti -verkkopalvelun avulla.


Ammattinetti on tarkoitettu sinulle, joka haluat tietoa ammateista, ammattialoista ja työtehtävistä. Sivuilta löytyy mm. ammattien ja ammattialojen kuvauksia, eri alojen ammattilaisten haastatteluja ja erilaisia uratarinoita työelämään sijoittumisesta.

 

Löytääksesi sinua kiinnostavat alat tai arvioidaksesi omia kykyjäsi toimia eri aloilla, voit tehdä testin AVO-ammatinvalintaohjelmalla.

 

AVO-ammatinvalintaohjelma on tarkoitettu erityisesti sinulle joka pohdit ammatti- ja koulutusvalintojasi peruskoulun tai lukion pohjalta.

 

AVOsta löydät:
- tietoja lähes 300 ammatista
- tietoja ammatteihin johtavasta koulutuksesta
AVOn avulla voit:
- arvioida omia kiinnostuksiasi ja kykyjäsi
- pohtia mitä toivot tulevalta ammatiltasi4. Merkitse taulukkoon (liite 2) 2 - 3 opintopoluilta valitsemasi, sinua kiinnostavaa ammattia/kilpailulajia. Kirjaa tämän jälkeen taulukkoon enintään 6 sinulle tärkeää asiaa tulevaisuuden työssäsi.


Kun olet merkinnyt kilpailulajit ja kirjannut sinulle tärkeät asiat tulevaisuuden työssäsi, ryhdy täydentämään taulukkoa. Selvitä, miten kirjaamasi asiat toteutuvat valitsemissasi ammateissa/kilpailulajeissa. Ota samalla kantaa siihen, onko ammattiin liittämäsi asia mielestäsi positiivinen vai negatiivinen. Jos asia on positiivinen, se lisää kiinnostustasi alaa kohtaan. Jos taas koet asian negatiiviseksi, se vähentää kiinnostustasi. Merkitse positiivisen asian eteen + -merkki ja negatiivisen asian eteen - -merkki.


Voit etsiä tietoja ammateista Taitaja 2011 -sivuilla olevista lajiesittelyistä, AVO-ohjelmasta ja ammattinetistä.


Jos taulukon täyttäminen tuntuu hankalalta, katso tästä esimerkkitaulukkoa (liite 3).

 

5. Näytä tekemäsi taulukko opinto-ohjaajallesi ja keskustele siitä hänen kanssaan. Tarvittaessa voit täydentää taulukkoa keskustelunne pohjalta.6. Etsi lehdistä valitsemiesi ammattikilpailulajien työpaikkailmoituksia ja liimaa ne tälle sivulle (liite 4). Etsi ilmoituksista vastaukset sivulla esitettyihin kysymyksiin.


Se oli siinä. Olet hienosti selvittänyt itsellesi omaa tulevaisuuttasi!
Tästä on hyvä matkata kohti Taitaja 2011 -tapahtumaa!


© Copyright 2008 Skills Finland