204 Tietojenkäsittely

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Lajivastaava Varavastaava
Heikki Vänskä
   
Kari Rautiainen   Tietojenkäsittely


Osanotto on avoin kaikille ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa (ammatilliseen perustutkintoon johtava tai valmistava koulutus oppilaitoksessa tai oppisopimuskoulutuksessa) oleville nuorille, jotka ovat syntyneet vuonna 1991 tai sen jälkeen.


Yleistä


Kilpailun järjestäjät varaavat itselleen oikeuden tehdä muutoksia kilpailujärjestelyihin tehtäväkuvauksiin ja aikatauluihin. Muutoksista tiedotetaan taitaja2011.fi sivuilla välittömästi.

Finalisteille lähetetään tarkemmat ohjeet kilpailukutsun yhteydessä.


Lajin yleiskuvaus ja tutkintoperusta


Kilpailu kestää kolme päivää, jona aikana kilpailijat tekevät tehtäviä työvälineohjelmilla. Kilpailijan on osattava myös ohjelmistojen asetusten muuttaminen tarkoituksen mukaisesti. Kilpailutehtävät vastaavat tietokoneen käyttäjän AB-kortti- tai ECDL Advanced -tutkintojen tasoa. Moduulit: ohjelmien yhteiskäyttö, tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitysgrafiikka ja tietokannat. Tutkintojen vaatimustasosta löytyy lisätietoja osoitteesta http:/www.tieke.fi. Tutkinnon ei tarvitse olla suoritettuna. Kilpailusuoritukset arvioidaan välittömästi jokaisen osion jälkeen. Kilpailuun kuuluu työvälinekohtaisia tehtäviä ja pikataipaleita, joissa ratkaisee aika ja tarkkuus. Kilpailusuoritus hyväksytään myös AB-kortin tutkintosuoritukseksi. Kilpailijalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa. Osa tehtävistä ja voi lähdemateriaaleista voi olla englannin kielisiä.

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat Liiketalouden ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon opetussuunnitelma-perusteisen koulutuksen "kiitettävä"- tason vaatimuksiin.  Kilpailijoiden ilmoittautuminen 31.10.2010 mennessä.


Finalistit

 

Finaalitehtävä:

  

Taitaja 2011 finaalitehtävä

 

TAUSTAA

Vuoden 2011 tietojenkäsittelyn finaalitehtävät tulevat liittymään olennaisesti Kuopio Rockcock -tapahtumaan.

 

Kuopio Rockcock järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Luonnonkaunis Väinölänniemi saa perinteiseen tapaan toimia festivaalikansan tanssialustana heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.7.2011.


Festivaalilla esiintymään pääsevät monet kotimaiset kärkinimet vahvistettuna ulkomaisella osaamisella ja nousevilla tähdillä. Festivaalin neljällä lavalla kuullaan niin pop-, rock- kuin räpmusiikkiakin, tarkemmat esiintyjätiedot julkaistaan keväämmällä. Festivaalin järjestävä Rokkisedät Oy odottaa tapahtumaan edellisvuosien tapaan noin 15 000 kävijää tapahtumaviikonlopun aikana.


Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta tapahtuman suositusikäraja on 14 vuotta. Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan lipullisen vanhemman kanssa veloituksetta. Lipun tapahtumaan voi ostaa ennakkoon: meidän sivujemme kautta lipunmyyntilomakkeella, valtuutetuilta ennakkomyyntipalveluista, tietyistä kivijalkaliikkeistä. Ennakkohinta on porttihintaa edullisempi.


Narikkaan voit jättää kallisarvoiset esineesi. Narikka ottaa vastaan kaikenlaiset tavarat. Narikan hinta on 2 eur. (Välikäynti 1 eur.) Narikka sijaitsee pääporttien luona, juuri alueen ulkopuolella. Leirintä sijaitsee tänäkin vuonna Kuopionlahden kentällä.


Huvialueella on mahdollisuus hypätä benji-hyppy. Huvialueella sijaitsee useita ruokakojuja, joista voit ostaa ruokaa. Siellä sijaitsee myös useita säläkojuja, joista saat vaikka mitä maan ja taivaan väliltä...


Ajankohtaisimmat tiedot festivaalista löytyvät osoitteesta www.kuopiorock.fi.

 

Tehtäviin liittyvät mm. seuraavat ohjelmat ja niiden sisältöjä:


Ohjelma ja painotus

 

Kilpailussa käytetään Office2007 englanninkielistä versiota


Excel: 25 %
- mm. Haku-, rahoitus-, ehto-, aika-, yhdistelmäfunktioita
- Makroja
- Analysointeja
- Taloudellisia laskelmia


Access: 20 %
- Kaikki accessiin liittyvät perustoiminnot
- Funktioita ja datatyyppi määrityksiä
- Toiminnan automatisointia makroilla


Word: 15 %
- Automatiikan hyödyntämistä
- Lomaketoiminnot
- Kaupankäynnin asiakirjat
- Julkaisunhallintaa


PowerPoint: 10 %
- Navigointi
- Kuvienkäsittelyä
- Katso uudet ominaisuudet
- Tehosteet ja animaatiot


Yhteiskäyttö: 10 %
- Yrityskäytössä tarvittavia yhdistämistoimintoja hyödyntäen office2007 ohjelmia


Pikataipaleet: 20 %
- Pikataipaleita on vähintään kaksi kappaletta. Niissä käsitellään kaikkia yllämainittuja ohjelmia. Tehtävissä otetaan huomioon myös opiskelijan yrittäjämäinen toiminta. Lisäksi finaalissa voi olla yllätyskilpailuja.

 

Tuomarit

 

Risto Oksanen, MJK-instituutti, (Päätuomari)
Harri Hautala, Suomen liikemiesten kauppaopisto
Juhani Kuivaniemi, Kokkolan kauppaopisto
Ari Lähetkangas, Kokkolan kauppaopisto
Tuula Mäkelä, Vaasan ammattiopisto
Merja Sjöblom, Tieke
Hannu Hokkanen, Salon seudun ammattiopisto
Jussi Torppa, Jyväskylän ammattiopisto


 

Kilpailu järjestetään yhteistyössä:

 

 jao_logo_www    tieken-logo-web   vao

 

salon-seudun-ao   businesscollege

 

kpedu   c10_logo_shkiseen_kanavaan

 

microsoft


© Copyright 2008 Skills Finland