504 Tarjoilija
Lähetä E-kortti
Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
504 Tarjoilija
Osanotto on avoin kaikille ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa (ammatilliseen perustutkintoon johtava tai valmistava koulutus oppilaitoksessa tai oppisopimus-koulutuksessa) oleville nuorille, jotka ovat syntyneet vuonna 1991 tai sen jälkeen.
Tarjoilija toimii kilpailujen aikana asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Hän osaa kunnostaa asiakastiloja sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja eri tarjoilutapoja käyttäen. Hän osaa ottaa huomioon yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä sekä tekee yhteistyötä keittiöhenkilökunnan sekä muiden tarjoilijoiden kanssa. Tarjoilija palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita ja hän toimii vastuullisesti sekä aktiivisesti huomioiden erilaisten asiakkaiden tarpeet. Hän noudattaa työskennellessään anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen toimintaperiaatteet.
Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat hotelli- ja ravintola - alan perustutkinnon, ravintolapalvelun koulutusohjelman kiitettävän(3) tason vaatimuksiin. Tehtävien laadinnassa tehdään tiivistä ja arvokasta yhteistyötä työelämän kanssa ja tehtävät perustuvat työelämän vaatimuksiin.
• Hotelli-, ravintola- ja kokouspalvelut
• hyvän ystävällisen palvelun hallitseminen
Kilpailutehtävä 1:
fransmannin_ruoka-_ja_juomalista_kilpailijoille.pdf
Kilpailutehtävä 2:
Tiistain työasu: kilpailijalla musta hame tai housut, paikan päällä he saavat kilpailun järjestäjältä työpuserot ja esiliinat, jotka jaetaan maanantaina 2.5.
KE 4.5. klo. 7.30 - 13.30 ja 15.00 - 18.00
Kilpailutehtävä 3 ja 4:
Kilpailija työskentelee Fine dining - ravintolassa sekä tarjoilee aperitiivit ja neljän ruokalajin menun neljälle kansainväliselle vieraalle ruokajuomineen tilausmääräyksen mukaisesti. Menukokonaisuus tarjoillaan eri tarjoilumenetelmiä käyttäen (saliruoan valmistus). Arvioinnissa korostuvat tekninen osaaminen, kansainvälisyys sekä työskentely Fine dining - ravintolan liikeidean mukaisesti.
Kilpailutehtävä 5: Kilpailija tarjoilee juomia asiakkaille juomabuffetista.
Kilpailutehtävä 6: Yllätystehtävä
Kilpailutehtävä 7:
Kilpailija työskentelee baarissa valmistaen ja tarjoillen asiakkaille juomasekoituksia. Kilpailijan tulee hallita seuraavat F.B.S.K:n hyväksymät drinkkiohjeet www.fbsk.fi. Before dinner drinks: Negroni, Sweet Manhattan, Dry Martini, Caipiroska, Bellini
Työvaatetus
Tiistai: kilpailijalla musta hame tai housut, paikan päällä he saavat kilpailun järjestäjältä työpuserot ja esiliinat, jotka jaetaan maanantaina 2.5
Henkilökohtaiset työvälineet vähintään: muistiinpanovälineet, viinipullon avaaja ja tulitikut.
Lajijärjestäjä huolehtii kaikki muut työskentelyssä tarvittavat työvälineet ja laitteet lajialueelle.
Tuomarit
Kirsti Kettunen, Ravintola Kummisetä
Yhteistyössä:
|