TaitajaPLUS Cateringkokki (ennen Suurtalouskokki)
Cateringkokin työtehtävä koostuu tilaus- ja teemaruokien valmistuksen opintokokonaisuudesta. Kilpailuun voi osallistua catering-alan ja hotelli- ja ravintola-alan perustutkintoja suorittavat opiskelijat.
Opiskelijat toimivat työpareina.
He suunnittelevat, ajoittava, valmistavat ja laittavat esille teemaan sopivan aterian annetuista raaka-aineista. He kattavat pöydän huomioiden teeman ja hoitavat tarjoilun.
Opiskelijat toteuttavat asiakaspalvelutilanteen, jossa on 3-4 asiakasta.
Työtilojen siivoaminen ja itsearviointi.
Finalistit
Keskeinen sisältö:
Työsuunnitelma, ruoanvalmistus ja esillelaitto, asiakaspalvelu, hygienia, omavalvonta ja kestävä kehitys, työn itsearviointi, yhteistyö
Työskentelyjärjestys:
- Tehtävän ohjeistus ja tutustuminen työympäristöön
- Annetun työtehtävän suunnittelu ja ajoittaminen
- Ruoanvalmistus ja pöydän kattaminen
- Asiakaspalvelu ja ruoan tarjoilu
- Työtilojen siistiminen
- Itsearviointi
Kilpailuun voi ilmoittautua vain yksi työpari / oppilaitos tai yksikkö.
Lajissa mahdollisesti tarvittava karsinta järjestetään Taitaja aikataulun mukaisesti joulu-tammikuun aikana, tarkka aika ja paikka ilmoitetaan 3.12.2010. Lajin loppukilpailun tarkka ajankohta Taitaja-finaalissa 2.-5.5.2011 ilmoitetaan karsintojen jälkeen.
Lisätietoja lajivastaava Mikko Pasonen ja Lea Teräslahti, Ammattiopisto Luovi.
Finaalitehtävä
taitajaplus_2011_cateringkokki_finaalitehtävä.pdf
Tuomarit
Anne Matilainen, Pohjois-Savon Martat ry
Eeva Dahlqvist, Kuopion Talouskoulu
Kaisa Ollikainen, Ammattiopisto Luovi, Oulu
Jari Räinä, Ammattiopisto Luovi, Oulu
Yhteistyössä:
|