607 Koneenasennus ja kunnossapito

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Lajivastaava Varavastaava
Miika Vaarasuo
Jari Huttunen


Lajikuvaus


Koneenasentaja työskentelee teknologia-alan yrityksissä koneiden ja laitteiden asennustehtävissä sekä huolehtii koekäytöstä, tarkistuksesta ja huollosta sekä koneenosien korjauksesta ja valmistamisesta hitsaamalla tai koneistamalla. Koneenasentaja voi olla erikoistunut esim. työkoneiden (metsäkoneet, kaivosajoneuvot, maatalouskoneet) tai muiden laitteiden (voimalaitokset, automaatiojärjestelmät) kokoonpanoasennuksiin.

Asentaja voi erikoistua myös kunnossapitotehtäviin eri teollisuuden aloilla tai matka-asennuksiin vientiasentajana. Kunnossapito- ja vientiasennustehtävissä hän paikallistaa ja korjaa vikoja sekä tekee tarvittavat asennusten esivalmistelut.

 

Finalistit 

 

Finaalitehtävä:

 

Kilpailijapari tekee kaivosajoneuvoon kuuluvan lisälaturiyksikön kokoonpanon piirustuksen ja työohjeen perusteella sekä kerää siihen tarvittavat osat osaluettelon mukaan. Kilpailijapari viimeistelee sorvaamalla lisälaturiyksikköön kuluvan hihnapyörän, valmistaa kiilauran ja testaa kokoonpanon toiminnan käyttäen hydrauliikkakoneikkoa ja tarvittavia mittavälineitä. Kilpailijapari tekee laturiin tarvittavan sähkökytkennän ja valmistaa tarvittavan johtosarjan ohjeen mukaan.

 

Kilpailijapari purkaa metsäkoneeseen kuuluvan planeettavaihteiston ja paikallistaa sen toimintaa haittaavan vian sekä korjaa sen. Työhön kuuluu myös planeettavaihteiston kokoonpano sekä testaus ohjeen ja piirustuksen mukaan.

 

Tuomarit

 

Antti Lyhteilä, TAO (päätuomari)
Jarkko Koponen, Ponsse
Seppo Karvonen, Ponsse
Vesa Kinnunen, Ponsse
Jouni Venäläinen, Normet
Arto Karhu, Normet
Pasi Sormunen, POKE
Hannu Koivunen, POKE
Ismo Kumakari, Oy SKF Ab

 

Blogi

 

http:/taitaja2011-607.blogspot.com/


 

Yhteistyössä:

 

ponsse_web        normet_slogan_cmyk

 

skf       osao-web

 

tao_logo_fin    seco-logo-tif

 

poke   wurth


© Copyright 2008 Skills Finland