Hybridiautoja ja hakkuukonesimulaattoreita Taitaja-kilpailuissa Kuopiossa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Ammattitaidon SM-kilpailut eli Taitaja 2011 -kisat starttaavat tiistaina 3.5.2011. Kolme päivää kestävät kilpailut järjestetään tänä vuonna Kuopiossa.

 

Kuopio-hallissa ja Jäähallissa sekä hallien ympäristössä riittää säpinää aamusta iltaan, kun ammattialojensa nuoret huiput kisaavat Suomen mestaruudesta. Kilpailutehtäviin keskittymisen lisäksi kilpailijat esittelevät yleisölle taitojaan erilaisissa oheistapahtumissa.

 

Auto- ja kuljetustekniikan lajeja on tänä vuonna viisi. Kilpailuja käydään niin autonasennuksessa kuin metsäkoneen käytössä.

 

Autokorinkorjauksen lajissa kilpailijat muun muassa tekevät vahinkoarvion Cabas-järjestelmällä ja oikaisevat konepellin lommon. Työkohteena kilpailijoilla on Fiat 3d Punto vm. 2000-01. Viimeisenä kilpailupäivänä kilpailijoiden tehtäviin kuuluu irrottaa auton takalasi käyttäen Autorobot-induktiokuumenninta sekä poistaa autosta lauennut turvatyyny ja asentaa uusi tilalle. Tietysti turvajärjestelmän toimivuus pitää myös testata.

 

Automaalaus-lajiin osallistuvat kilpailijat pääsevät Toyota Yariksen kimppuun. Tehtäviin kuuluu muun muassa muoviosan korjaus 3M muoviosien paikkausmenetelmällä, muoviosan maalaus märkää-märälle menetelmällä ja etukannen raidoitusmaalaus. Häivytystyön viimeistely tapahtuu käyttäen Mirka-kiillotustuotteita.

 

Yhtenä teemana kilpailuissa on ympäristöystävällisyys ja tämä näkyy Autonasennus-lajissa siten, että tehtäviä suoritetaan hybridiautoille. Tehtäviin kuuluu moottorin jakohihnan vaihtamista, jarrukorjausta sekä ilmastointijärjestelmän vianetsintä- ja mittaustehtävä.

 

Metsäkoneen käyttö -lajissa tehdään aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan tehtäviä sisätiloissa hakkuukonesimulaattoreilla. Ulkona suoritetaan tehtäviä pääyhteistyökumppanin Ponssen kuormatraktoreilla. Tehtävässä kilpailijat kuormaavat puutavaraa ja purkavat ne varastopaikalle pinoon puutavaralajeittain.

 

Kuljetuslogistiikan lajialue sijaitsee Opistotien varrella olevilla kentillä. Siellä kilpailijat näyttävät yhdistelmäajoneuvon ja trukin ajotaitojaan. Alueella on rekkasimulaattori, johon yleisö voi käydä tutustumassa. Lajissa on mukana kaksi ulkomaista kilpailijaa, joista toinen on Tanskan kuljetuslogistiikkamestari.

 

Taitaja 2011 Kuopio -kilpailun auto- ja kuljetuslogistiikan lajien näytöslajina on Lentokoneasennus.


© Copyright 2008 Skills Finland