Kierrätystä ja lähiruokaa Taitaja 2011 -kisoissa Kuopiossa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Ammattitaidon SM-kilpailut eli Taitaja 2011 -kisat käynnistyvät tiistaina 3.5.2011. Kolme päivää kestävät kilpailut järjestetään tänä vuonna Kuopiossa.

 

Kuopio-hallissa ja Jäähallissa sekä hallien ympäristössä riittää säpinää aamusta iltaan, kun ammattialojensa nuoret huiput kisaavat Suomen mestaruudesta. Kilpailutehtäviin keskittymisen lisäksi kilpailijat esittelevät yleisölle taitojaan erilaisissa oheistapahtumissa.

 

Pukuompelun lajialueella riittää koettavaa myös yleisölle. Alueella tehdään vierailijoille pikavärianalyysejä tiistaina ja keskiviikkona. Kestävä kehitys -teema on vahvasti mukana pukuompelussa, sillä ennakkotehtäviin kuuluu suunnitella liivin malli käyttäen kierrätysmateriaaleja. Kilpailijoiden joukossa on yksi kilpailija Englannista ja syksyn Lontoon MM-kisoja varten treenaava Suomen maajoukkueen jäsen.

 

Hiusmuotoilun kilpailualueelle kannattaa suunnata torstaina. Silloin kilpailijat suunnittelevat ja toteuttavat trendikkään juhlakampauksen koristeella harjoituspäähän Radio NRJ-gaalaan. Kampaus suunnitellaan esillä olevaan juhlapukuun sopivaksi. Juhlapuku on valmistettu kestävän kehityksen periaatteella Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijatyönä. Yksi hiusmuotoilulajin tuomareista on Taitaja-kilpailijasta World Skills -maailmanmestariksi vuonna 2009 noussut Elina Salminen.

 

Tiistaina yleisö pääsee ihailemaan kilpailijoiden taitoja myös Kuopion Prismassa, kun Asiakaspalvelu ja myynti -lajin finalistit kilpailevat liikkeessä ensimmäisenä kilpailupäivänä. Tehtäviin kuuluvat äitienpäivälahjatuotteet.

 

Lähihoitaja-lajissa asiakkaina ovat oikeat henkilöt ja tehtäviin kuuluu muun muassa kotihoitoa eläkeläisille. Yleisön on helppo seurata kilpailua katsomosta, sillä kilpailijoilla ja asiakkailla on mikrofonit.

 

Keskiviikkona Kuopion keskustassa liikkuvat saattavat huomata Somistus-lajin kilpailijoita Sokos tavaratalon näyteikkunoissa, kun kilpailijat parityönä toteuttavat tuotteiden esillepanon.

 

Puhdistuspalvelu-lajissa kilpailijat muun muassa tunnistavat eri pintamateriaalinäytteitä, tekevät ylläpitosiivouksen sekä puhdistavat tietokoneen näppäimistön.

 

Puhdistuspalvelu-lajissa kilpailevat myös TaitajaPLUS kilpailijat. TaitajaPLUS-kilpailut ovat erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ammattitaitokilpailut. TaitajaPLUS-lajina on myös Kiinteistönhoito.

 

Kauneudenhoito-lajin kilpailijoiden tehtäviin kuuluu vartalonhoitoa kasvoista aina jalkoihin saakka. Alueella on myös maajoukkueeseen kuuluva kilpailija, joka treenaa syksyn Lontoon MM-kisoihin.

 

Yleisölle riittää katseltavaa Tarjoilija-lajissa, jossa kilpailijat tarjoilevat fine dining menun viineineen sekä työskentelevät drinkkibaarissa. Tarjoilija-lajissakin on syksyn MM-kisoihin treenaava kilpailija. Vierailevana tuomarina on Viron EuroSkills -ekspertti Allan Vainu.

 

Cateringkokki-laji tunnettiin aiemmin nimellä Suurtalouskokki. Tänä vuonna kilpailijat valmistavat buffet-pöydän tuotteita sekä valmistavat henkilöstöravintolaan teemalounaan. Cateringkokki-lajissa käydään myös TaitajaPLUS-kilpailut. Kilpailu on parikilpailu kokille ja tarjoilijalle.Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa teemaan sopiva ateria.

 

Katseltavaa riittää myös ravintolakokkien lajialueella. Tehtäviin kuuluu toteuttaa aiemmin keväällä suunniteltu ateriakokonaisuus kuudelle hengelle teemoina lähiruoka, yrittäjyys ja taloudellisuus.

 

Varmasti yksi Taitaja 2011 -kilpailujen näyttävimistä lajeista on Kondiittori-laji. Kilpailijat valmistavat suklaaleivoksia, kansainvälisyysteemaisia suklaatäytekakkuja, marsipaanikoristeita ja lopuksi suklaakoristetyönä juhlapöydänkoristeen.

 

Taitaja 2011 Kuopio -kilpailun palvelu- ja ravitsemispalvelulajien näytöslajina on Matkailu.


© Copyright 2008 Skills Finland