Rakennusaloilla näyttäviä tehtäviä Taitaja 2011 -kilpailuissa Kuopiossa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Ammattitaidon SM-kilpailut eli Taitaja 2011 -kisat käynnistyvät tiistaina 3.5.2011. Kolme päivää kestävät kilpailut järjestetään tänä vuonna Kuopiossa.

 

Kuopio-hallissa ja Jäähallissa sekä hallien ympäristössä riittää säpinää aamusta iltaan, kun ammattialojensa nuoret huiput kisaavat Suomen mestaruudesta. Kilpailutehtäviin keskittymisen lisäksi kilpailijat esittelevät yleisölle taitojaan erilaisissa oheistapahtumissa.

 

Ilmastointiasennus-lajissa kilpailijoiden tehtäviin kuuluu kanava-asennusta, osa-asennusta, päälaiteasennusta sekä mittaus- ja säätötyötä. Osaluettelo ja hinnoittelu valmiista työstä tehdään tietokoneella.

 

Perinteistä käsityötaitoa vaalivat huonekalupuusepät, joiden kilpailutehtävänä on valmistaa annetuista raaka-aineista penkki.

 

Näyttäviä lajeja rakennusaloilla riittää useita muitakin: Maalaus ja tapetointi, Putkiasennus, Sähköasennus, Talonrakennus kirvestyöt, Talonrakennus muuraus ja laatoitus ja Viherrakentaminen.

 

Viherrakentamisessa kilpailijat toteuttavat alueen, johon kuuluu erilaisilla kivillä päällystettyjä alueita, puurakenteita ja eri kasveja. Tänä vuonna lajissa on ensimmäistä kertaa käytössä koneita, kuten sähkökäyttöinen ajoneuvo. Mukana kilpailussa ovat myös lajin Euroopan mestarit Itävallasta.

 

Sähköasennuksen kilpailijat muun muassa asentavat huoneistoon valaistuksen ja pistorasiat. Syksyn Lontoon MM-kisoihin treenaava Sähköasennus-lajin kilpailija on myös kisoissa mukana. Alueella on myös vierailijoita Englannista ja Hollannista.

 

Kivityö-lajissa on tänä vuonna uusia tehtäviä. Kilpailijoiden tehtävänä on luonnonkivijulkisivu- ja luonnonkivisokkelikiviasennus. Vanhoja tehtäviä ovat vuolukivitulisija- ja tasokiviasennus. Tässäkin lajissa on mukana treenaamassa kilpailija syksyn MM-kisoja varten.

 

Yleisö pääsee ihastelemaan Maalaus ja tapetointi -lajin kilpailutehtäviä, kun kilpailijat loihtivat seinille koristemaalauksia. Alueelta saa varmasti vinkkejä omiin remontteihinkin.


© Copyright 2008 Skills Finland