Taitajalle ihan kiva ei riitä

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Kuopiossa juhlittiin maanantaina ammattitaidon SM-kilpailujen eli Taitaja2011-kilpailujen avajaisia reippaasti, kun kaikki kilpailijat marssivat oppilaitosryhmissä Kuopio-hallilta Kuopion jäähallille. Avajaiset lähtivät vauhdikkaasti käyntiin Kuopion Sirkuksen esityksellä.

 

Kilpailijat, tapahtumajärjestäjät ja yleisö olivat kerääntyneet KalPan kotipesään Niiralan monttuun. Koskaan aiemmin Taitaja-avajaisia ei ole vietetty yhtä suurella areenalla.

 

Lavalla nähtiin eri alojen tähtiä sirkuksen, tanssin ja laulun aloilta. Kuopion Tanssistudion pikku tanssijatyttö oli takuulla avajaisten nuorin tähti ja sulatti sydämet katsomoissa. Tanssistudion tanssijat esittivät myös balettia ja menevää nykytanssia.

 

Jäähallin otti haltuunsa Jorma Uotinen herkällä, upealla esityksellään. Yleisö eläytyi tanssiin nauraen ja ihastellen. Muutamat eturivissä istuneet pääsivät jopa Uotisen hameen alle.

 

Kuopion Nuorisokuoro esitti hienon medleyn, jossa välähteli muun muassa Juice Leskisen kappaleita.

 

Videotervehdyksen esitti vuoden 2010 Taitajien Taitaja Mette Pökelmann. Pökelmann muistutti kilpailijoita Taitaja-kilpailujen merkityksestä ponnistuksena työelämään ja kannusti kilpailijoita pistämään parastaan Kuopiossa seuraavien kolmen päivän aikana.

 

Järjestelyt ja ammattiosaaminen huipputasoa

 

Iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Taitaja2011-kilpailujohtaja Ilkka T. Kemppainen oli hyvillä mielin tunteja ennen avajaisia. Kilpailujärjestelyt ovat sujuneet ajallaan ja jopa etuajassa.

 

Yllätyksiltä ei kuitenkaan ole vältytty, vaan jännitystä aiheutti koko kisa-alueet pimentänyt sähkökatkos vappupäiväaamuna eli päivää ennen avajaisia.

 

Skills Finlandin toiminnanjohtaja Eija Alhojärvi puhui suomalaisesta ammattiosaamisen tasosta ja tunnettuudesta.

 

"Suomen Taitaja-kilpailujen taso ja laajuus ovat harvinaisia muualla maailmassa, ja juuri sen vuoksi kansainväliset vierailijat tulevat tutustumaan Taitaja-kilpailuihin," Alhojärvi kertoi.

 

Yhteistyöllä tehdyt kilpailut

 

Taitaja2011-kilpailuilla on noin 500 yhteistyösopimusta, joita on niin yritysten, oppilaitosten, yhteisöjen, kuntien kuin muiden tahojen kanssa.

 

"Kilpailuja on ollut mukana tekemässä noin 1400 henkeä. Ilman heidän työpanosta kisojen järjestäminen ei olisi ollut mahdollista," totesi Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Notko.

 

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Markku Rissanen muistutti, että yhteistyökumppanien hankkimat koneet ja materiaalit jäävät Taitaja-kilpailujen järjestäjä oppilaitoksille. Niistä on iloa vuosiksi ja investointi on kannattavaa.


© Copyright 2008 Skills Finland