Ensimmäiset Suomen mestarit palkittiin Taitaja2011-kilpailuissa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
Taitaja2011-kilpailuissa päästiin heti ensimmäisenä kilpailupäivänä palkintojenjaon makuun, kun erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-kilpailussa Kiinteistönhoito-lajissa ratkesivat uudet SM-mitalistit. Voittajaksi selvitytyi Keskuspuiston ammattiopistossa opiskeleva Teemu Pekkinen.

 

Kiinteistöhuollon lajivoitosta yllättynyt Teemu kuvaa oloaan todella hyväksi. Vahvuudekseen hän mainitsee aikaisemmin karttuneen putkialan työkokemuksen ja lisäksi tehtävät sisälsivät Teemun mielestä samantapaisia asioita, joita hänen koulussaan opiskellaan.

 

Hopealle sijoittui Ammattiopisto Luovissa opiskeleva Jimi Junes ja kolmannelle sijalle kiri Kiipulan ammattiopiston oppilas Juha Nisula.

 

TaitajaPLUS-lajeina tänä vuonna ovat Kiinteistönhoito, Puhdistuspalvelu sekä Cateringkokki. Näytöslajina on Valmentava ja kuntouttava koulutus. Kunkin lajin kilpailu kestää yhdestä kahteen päivään. Kilpailijat ovat opiskelijoita erityisoppilaitoksissa ja erityisopiskelijoita muista oppilaitoksista.

 

Tänä vuonna järjestetään myös kansainväliset erityistukea tarvitsevien Abilympics-kilpailut Soulissa, Etelä-Koreassa. Suomen Abilympics-joukkueen kilpailijat ovat mukana Kuopiossa tekemässä ammattinäytöksiä muun muassa kukka-asettelussa.

 

Polkuja ja kilpailua peruskoululaisille

 

Tänäkin vuonna peruskoululaisilla on Taitaja-kilpailuissa mahdollisuus osallistua Opintopolkuihin, joilla he tutustuvat eri ammatteihin.

 

Peruskoululaiset kulkevat polkuja oppaan johdolla ja suorittavat polun varrella tehtäviä, joiden tarkoitus on auttaa koulutus- ja urasuunnittelussa. Kuopiossa on seitsemän eri Opintopolkua, jotka käsittelevät eri lajiperheitä kuten palveluita ja rakennusaloja.

 

Kuopion jäähallissa kajahtaa

 

Maanantaiset Taitaja2011-avajaiset keräsivät Kuopion jäähalliin noin 2000 katsojaa. Tiistaina kilpailut ovat käynnistyneet vauhdikkaasti. Yleisömäärä oli iltapäivä neljään mennessä noussut 13 000:een.

 

Keskiviikkona jäähallissa voi ihmetellä peruskoulun yhdeksäsluokkalaisten kilpailemista Taitaja9-kilpailussa. Vauhdikkaan kilpailun juontavat NRJ:n aamupojat Anssi ja Renne.

 

Taitaja9-kilpailu on leikkimielinen kädentaitojen kilpailu. Päivän mittaan käydään alkuerät ja semifinaalit ja finaalissa kohtaa kuusi joukkuetta. Kolmen hengen voittajajoukkue voittaa omakseen moposkootterit.

 

Mission PRO -konsertti kajahtaa Kuopion jäähallissa keskiviikkoiltana klo 19.00. Lavalle nousevat Taitaja2011-tunnuskappaleen esittäjä Cheek, Reckless Love sekä NRJ:n Aamupojat. Kaikkiin jäähallin tapahtumiin on yleisölle vapaa pääsy.

 

Median käyttöön löytyy Taitaja2011-nettisivuilta juttu- ja kuvapankki. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä, mutta kirjoittajan ja kuvaajan nimi on mainittava juttuja ja kuvia käytettäessä.

 

Juttupankkiin pääset tästä: http:/fi/medialle/juttupankki

Kuvapankkiin taas tästä: http:/fi/kuvapankki


© Copyright 2008 Skills Finland