Ammattialojen Suomen mestarit palasivat kotiin mitalit kaulassa

Tulosta
Kerro kaverille
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

6.5.2011

 

Ennätysmäärän kävijöitä keränneet Taitaja-kilpailut loppuivat Kuopiossa torstaina. Ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpailleet opiskelijat saivat kolmen päivän urakkansa päätökseen puolen päivän aikaan. Iltapäivällä Kuopio-hallissa ja sen ympäristössä oli jo käynnissä purkutyöt.

 

Perjantaipäivällä purkutyöt olivat täydessä vauhdissa ja kaikki sujui aikataulun mukaisesti. Halli luovutetaan muuhun käyttöön maanantai-iltana 9.5.

 

"Näillä näkymin huomisiltaan mennessä pitäisi olla enää lattia siivottavana, kiitos satojen toimitsijoiden," kertoi kilpailujohtaja Ilkka T. Kemppainen.

 

Kuopion tapahtuma saavutti Taitaja-kilpailujen historian suurimman kävijämäärän. Kävijöitä riitti melkein 67 000.

 

"Yleisössä oli enimmäkseen peruskoululaisia ja muita ammattikoulutuksesta kiinnostuneita, mutta ensimmäistä kertaa tapahtuma houkutteli paikalle näin paljon eri ikäisiä kaupunkilaisia. Alueella oli eläkeläisiä, päiväkotiryhmiä ja perheitä runsain määrin," kertoi tyytyväinen kilpailujohtaja tapahtuman päättäjäisissä torstai-iltana.

 

Illan päätteeksi Taitaja-pokaali luovutettiin Jyväskylään. Taitaja2012-projektipäällikkö Esko Junttila ja Jyväskylän ammattiopiston rehtori Kirsti Kosonen vastaanottivat pokaalin Ilkka T. Kemppaiselta. Taitaja-kilpailut järjestetään Jyväskylässä 24.-26.4.2012.

 

Alansa kiistattomat ammattilaiset

 

Päättäjäisjuhlissa kaikkien lajien kolme parasta saivat kaulaansa mitalin. Taitaja-kilpailuissa menestyminen oli monelle nuorelle iloinen ja jossain määrin yllättäväkin kokemus.

 

"Hyvältä tuntuu, ei tätä voi vielä uskoa todeksi", kommentoi sähköasentajalajin voittaja Juha-Pekka Alho.

 

Hänelle ei voitto tullut helpolla, vastus oli kova ja kaikkensa sai antaa koko ajan. Taitajien jälkeen Alho menee armeijaan ja aikoo sen jälkeen opiskella lisää.

 

Laborantin tutkintoa viimeistä vuotta käyvästä Marjut Sipolasta voitto tuntui todella hyvällä. Häntä jännitti todella paljon ja paineet olivat melko kovat. Myös Sipolalla jatko-opinnot ovat mielessä Taitaja-koitoksen jälkeen.

 

Kolmas kerta toden sanoo

 

"Saavutettiin jotain, mihin ei pyritty", totesi Teemu Mikkonen voittaessaan kultaa Tietokoneet ja -verkot lajissa. Mikkonen ei tuolloin vielä tiennyt, että oman lajin voitto ei jäisi illan ainoaksi saavutukseksi.

 

Päättäjäisissä Mikkonen julistettiin tämän vuoden Taitajien Taitajaksi. "Nyt on kädet ihan jäässä, pelottaa ja jännittää. Olo on kilpailurutistuksen jälkeen tyhjä, mutta samalla fantastinen", hän kuvaili tuntemuksiaan.

 

Mikkonen osallistui Taitaja-kilpailuihin kolmatta kertaa, aiempina vuosina hän on lähtenyt kotiin hopeamitali kaulassaan. Tänä vuonna mitali kirkastui kullaksi ja kruunautui Taitajien Taitaja -tittelillä.

 

Tämän vuoden kilpailuihin Mikkonen valmistautui esitehtäviä tekemällä ja myös opettamalla samoja asioita nuoremmille alan opiskelijoille opinahjossaan Etelä-Karjalan ammattiopistossa.

 

"Siinä opettaessa huomasi mahdolliset sudenkuopat ja saattoi paneutua niiden välttämiseen."

 

Teemu Mikkonen toimii vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edustajana. Palkinnoksi Mikkonen sai tuliterän Audin vuodeksi käyttöönsä, joten kyyti kotiin oli taattu.

 

Kaikkien lajien lopulliset tulokset osoitteesta tulokset.

 

Median käytössä on Taitaja2011-nettisivuilla juttu- ja kuvapankki. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä, mutta kirjoittajan ja kuvaajan nimi on mainittava juttuja ja kuvia käytettäessä.

 

Kuvapankki: http:/fi/kuvapankki
Juttupankki: http:/fi/medialle/juttupankki


© Copyright 2008 Skills Finland