Taitaja 2011 -suojelijan tervehdys

Tulosta
Kerro kaverille
01.12.2010 13:51
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja

 

Taitaja 2011 -kilpailu kuvastaa Suomen ja koko Euroopan kasvun eväitä. Kestävä talouskasvu perustuu osaamiseen. Tämän vuoksi Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä enemmän eri alojen taitajia.

 

Kilpailu on hieno osoitus suomalaisesta huippuosaamisesta ammatillisilla aloilla. Tästä kertoo yksistään jo se, että finaalissa yli 350 ammattiensa parasta nuorta tavoittelee mestaruutta 41 lajissa. Kilpailu auttaa nuoria ymmärtämään laadukkaan ja osaavan työn merkityksen. Se on myös hyvä mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ammatillisesti.

 

Koska kilpailu on monella tavalla linjassa Euroopan unionin tavoitteiden kanssa, minulle on suuri ilo ja kunnia toimia sen suojelijana. Unionin päämääränä on kehittää eurooppalaisten taitoja, erityisesti kasvavilla aloilla. Kyvykkäät työntekijät ovat avainasemassa talouskriisistä toivuttaessa.

 

Osaamiseen panostaminen ei yksistään riitä. Yhtä tärkeää on, että osaamista hyödynnetään työmarkkinoilla. Unionin tavoitteena onkin nostaa Euroopan työllisyysaste 75 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tämä onnistuu vain, jos koulutus saadaan vastaamaan työelämän tarpeita. Taitaja 2011 -kilpailu kehittää ansiokkaasti koulutuksen ja työelämän yhteistyötä. Lisäksi se edistää nuorten työllistymistä, johon myös EU tietysti tähtää.

 

Haluan toivottaa kaikille kilpailijoille menestystä. Samalla haluan muistuttaa, että itsensä kehittäminen ei lopu tähän kilpailuun. Työmarkkinoilla arvostetaan oman alansa ammattilaisia, jotka aktiivisesti päivittävät taitojaan.

 

Brysselissä marraskuussa 2010,

 

EU:n komission jäsen Olli Rehn

 

 


© Copyright 2008 Skills Finland