Taitajien Taitaja jakoi voittonsa koko kisaväen kanssa

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 22:41
 

Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
"Nyt on kädet ihan jäässä, pelottaa ja jännittää. Olo on kilpailurutistuksen jälkeen tyhjä, mutta samalla fantastinen", kuvailee tuntemuksiaan vastavalittu Taitajien Taitaja Teemu Mikkonen.

 

Taitajien Taitajan valinnut jury ei turhaan kuvannut Mikkosta henkilöksi, joka valaa positiivista asennetta myös kanssakilpailijoihin.

 

"Tämä on ollut mahtava kokemus ja se on kaikkien meidän ansiota, annetaan aplodit koko kisatapahtumalle", juuri voitostaan kuullut Mikkonen kannusti.

 

Päättäjäistilaisuuden jälkeen voittajalle sateli onnitteluja kilpakumppaneilta, valmentajilta ja kisatoimitsijoilta. Onnitelijat olivat vilpittömän iloisia Mikkosen puolesta ja monesta suusta kuuluikin, että hän on voittonsa ansainnut.

 

Hopea kirkastui kullaksi

 

Tietokoneet ja verkot -lajissa kilpailleelle Mikkoselle oman alan voitto ei ollut itsestään selvyys. Aiemmin hän on tullut kaksi kertaa Taitajissa hopealle ja nyt mitali kirkastui kullaksi ja kruunautui Taitajien Taitaja -tittelillä.

 

Missään vaiheessa kolmipäiväisiä kilpailuja Mikkonen ei ollut varma voitostaan. Kilpailu oli tiukka ja kulta irtosi seitsemän pisteen erolla. Myöskään Taitajien Taitaja -valinnasta Mikkonen ei olisi pistänyt päätään pölkylle.

 

"Oli minulla tietty aavistus juryn haastattelun jälkeen, mutta ei tässä mitään meedioita olla", nuori mies naurahtaa.

 

Audilla Etelä-Karjalaan

 

It-ala oli Mikkoselle luonnollinen uravalinta ilman sen kummempia selityksiä. Ala vain tuntui oikealta ja se riitti.

 

Tämän vuoden kilpailuihin Mikkonen valmistautui esitehtäviä tekemällä ja myös opettamalla samoja asioita nuoremmille alan opiskelijoille opinahjossaan Etelä-Karjalan ammattiopistossa.

 

"Siinä opettaessa huomasi mahdolliset sudenkuopat ja saattoi paneutua niiden välttämiseen."

 

Teemu Mikkonen toimii vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edutajana. Mutta mihin vielä voitosta pöllämystynyt voittaja aikoo kurvata vuodeksi käyttöönsä saamallaan Audilla?

 

"Kai tästä pitäisi kotiin päin lähteä", hän virnistää.

 

Teksti: Sara Anttila


© Copyright 2008 Skills Finland