Mästare 9

Skriv ut
Skicka sidan
 

Skicka e-kort

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
© Copyright 2008 Skills Finland

taitaja9rgbp

Mästare 9

Mästare 9-tävlingen är en händighetstävling som riktar sig till grundskolans  niondeklassister. Med tävlingen vill man på ett roligt och inspirerande sätt öka kännedomen om färdighetsämnena som teknik, textilarbete och hemkunskap.

Grundskolans niondeklassister bildar mixade tremannalag. Lagmedlemmarna kan komma från olika klasser men de bör vara från sammas skola. Det utsedda laget anmäls till de lokala uttagningarna, därifrån de lag som klarat sig bäst går vidare till de regionala uttagningarna. Vinnarlaget koras i finalen, som anordnas i samband med Mästare-tävlingarna. Det lag som vinner i finalen får egna splitternya mopedskotrar i pris!

I Mästare9-tävlingen ingår tre olika tävlingsfaser.


Lokala kvaltävlingar

Lokala kval arrangeras runt hela Finland på olika yrkesläroanstalter. Tävlingsarrangören ansvarar för uppgifternas planering, pris och övriga arrangemang och därför kan de lokala kvalen se annorlunda ut beroende på tävlingsorten. 


Principen är att de tävlande lagen ska lösa olika uppgifter och det lag som klarar av dessa uppgifter på snabbast tid står som vinnare. De bästa lagen från lokala kvaltävlingarna går vidare till regionala kvaltävlingar.

Regionala kvaltävlingar

Arrangörerna för de lokala kvaltävlingarna meddelar direkt vidare de bästa lagen till arrangörerna för regionala kvaltävlingar. Tävlingsarrangören för regionala kval ansvarar för uppgifternas planering, pris och övriga arrangemang och därför kan de regionala kvalen se annorlunda ut beroende på tävlingsorten.  Lagen i de regionala kvaltävlingarna tävlar alltid på en tävlingsbana med flera uppgifter. Vinnarna går direkt vidare till den stora finalen.

Final

Finalen arrangeras i samband med de nationella Mästare-tävlingarna i Kuopio onsdagen den 4.5.2011. I finalen tävlar de deltagande lagen på en bana med olika uppgifter. För att vinna tävlingen ska man klara av hela tävlingsbanan på snabbast tid och på ett korrekt sätt.


Mera information om tävlingen, tidtabeller och deltagande


www.skillsfinland.fi/taitaja-9


M9-tävlingens regler

Grenansvariga för Mästare 2011

Jaana Aholainen
Savon ammatti – ja aikuisopisto
GSM 044 785 3473

Riitta Laamanen
Ylä-Savon ammattiopisto
GSM. 0400 791 029

Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

 

 

 

 

 


© Copyright 2008 Skills Finland