Kaksikielisyys Taitaja2011- tapahtumassa

Tulosta
Kerro kaverille
20.06.2011 09:34


Taitaja- konsepti on kaksikielinen, se tarkoittaa, että jokaisella opiskelijalla niin suomen- kuin ruotsinkielisellä on oikeus osallistua kilpailuun omalla äidinkielellään. Kuopiossa oli ruotsinkielisiä kilpailijoita kymmenessä lajissa. Käänsimme kaiken materiaalin ruotsiksi, niin, että kilpailijat pystyivät keskittymään kilpailemiseen äidinkielestään riippumatta.


Aloitin työt kokopäiväisenä kaksikielisyyskoordinaattorina helmikuun 2011 alussa. Meillä oli tavoitteena kääntää suurin osa nettisivuista ruotsiksi ja myös semifinaali- ja finaalitehtävät. Kilpailutehtävät käännettiin Vaasan Yrkesakademin- oppilaitoksessa, siellä tapahtui myös asiatarkastus. Keskityimme tietysti kilpailutehtäviin niissä kymmenessä lajissa, missä oli ruotsinkielisiä kilpailijoita.


Niissä lajeissa, joissa ei ollut ruotsinkielisiä tuomareita tai lajivastaavia, järjestimme tulkin, joka oli paikalla koko kilpailun ajan. Itse huolehdin kolmesta lajista. Lajikuvaukset näkyivät sekä suomeksi että ruotsiksi screeneillä lajialueella. Kuulutukset kuuluivat myös ruotsiksi. Vaikka ruotsinkielentaitoisten asiakkaiden ja tulkkien hankinta oli vaikeata, onnistuimme siinä. Ruotsin kieli näkyi ja kuului Kuopiossa kolmen päivän ajan!


Riitta Koski-Vähälä
Kaksikielisyyskoordinaattori

 

Onnea Petteri Remes, Kiuruveden yläkoulu ja opinto-ohjaaja Anu Kemppainen, Kivelän koulu

Tulosta
Kerro kaverille
31.05.2011 13:40

Taitaja2011 tapahtumassa Stamp It! passin täyttäneiden ja kilpailutoimistoon palauttaneiden oppilaiden kesken arvottiin älypuhelin. Puhelimen voitti Kiuruvedeltä Petteri Remes.

Passien palauttaneiden opettajien kesken arvottiin myös älypuhelin. Puhelimen voitti Opinto-ohjaaja Anu Kemppainen, Kivelän koulusta.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

 

Kansainväliset kilpailijat valmistautuivat Lontoossa pidettävään WorldSkills-kisaan

Tulosta
Kerro kaverille
31.05.2011 08:57
KANSAINVÄLISET KILPAILIJAT/ TAITAJA 2011

 

Matti Haapanen
Turun ammatti-instituutti
puh. 02 266334800, 050 5536368
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Kuopion Taitaja 2011 -tapahtumassa oli mukana suuri joukko ulkomaisia kilpailijoita. Tapahtumakutsuja toimitettiin lukuisille EuroSkills Promotion Organization (ESPO) johdon jäsenille, teknisille delegaateille sekä suoraan WorldSkills-järjestön maakohtaisille toimistoille.

 

Aktiivisen yhteydenpidon ja henkilökohtaisten kontaktien avulla tavoitteeksi
asetettu 20 vieraskilpailijan kiintiö saatiinkin kootuksi. Noin sadan rekisteröidyn kansainvälisen vieraan kokonaismäärästä oli kilpailijoita 24 henkilöä, valmentajia (trainereita) 16 ja tarkkailijoita arviolta (observereita) kymmeniä. He osallistuivat yhteensä 16 eri ammattilajiin.Tämän lisäksi mukana oli lukuisa joukko seminaareissa ja muissa tapahtumissa vierailleita kansainvälisiä osallistujia, jotka viipyivät tapahtumassa vain lyhyen aikaa.

 

Kilpailijoiden ja mukana tulleiden valmentajien ja tarkkailijoiden määrää voi pitää varsin hyvänä ja todeta, että laajemman ja vielä kansainvälisemmän joukon vastaanottaminen olisi aiheuttanut ongelmia tulkkipalveluiden järjestämisessä ja kilpailijoille käännettävien tehtävien ja toimintaohjeiden toimittamisessa. Nytkin kävi ilmi, että tehtävien laadintaan, kääntämiseen ja arvioinnin toteuttamiseen jäi parantamisen varaa.

Yhtenä syynä kansainvälisten kilpailijoiden kutsumiseen oli alun perin tarve saada kansainvälisyys näkymään laajemmassakin merkityksessä. Ne vähäiset ongelmat, joita suuren joukon keskuudessa syntyi, peittyivät siihen reippaaseen ja iloiseen yleisilmeeseen, joka oli ominaista koko porukalle. Jo etukäteen tiedossa olleet ongelmat suuren vierasjoukon majoittamisessa saatiin järjestykseen sijoittamalla koko kilpailijaryhmä 50 km:n päässä Leppävirralla sijainneeseen lomakeskukseen. Onnistuneiden ja joustavien kuljetusjärjestelyjen avulla etäisyyden aiheuttamat ongelmat pystyttiin hyvin ylittämään ja minkäänlaisia kilpailuihin liittyviä viivästymisiä ei majoituksesta aiheutunut.

 

Ulkomaisten kilpailijoiden mukaan kutsumista puolsivat kaiken kaikkiaan monet syyt. Niistä tärkeimpänä oli ehdottomasti oman joukkueen valmentaminen kansainvälisten kilpailijoiden kohtaamiseen ja ammattitaidon mahdollisten erojen selvittäminen. Myös valmentajat ja järjestäjät halusivat vakuuttua omista valmiuksistaan. Niin ikään laitteiden, aikataulujen ja yleisten järjestelyjen kansainvälinen testaaminen kävi järjestäjille mahdolliseksi. Kv-vieraiden ryhmässä eniten hyötyivät kilpailijat itse, mutta myös observereina toimineet ryhmät, jotka keräsivät aktiivisesti tietoa työturvallisuudesta ja lähes kaikesta muusta tapahtuman järjestämiseen liittyneestä, olivat tuloksiin tyytyväisiä. Useat kilpailijat olivat kotimaidensa World Skills -valmennettavia, joten heidän ja omien mestareidemme tapaaminen on tulevaisuudessakin jo varmistunut.

 

Eniten kansainvälisiä kilpailijoita oli mukana parilajina toteutetussa mekatroniikassa, jossa oli mukana Iso-Britannian, Norja ja Ruotsin edustus. Yleistä kv-kilpailijoiden keskuudessa vallinnutta ilmapiiriä kuvaa norjalaisten Milan Suboticin ja Axel Gunnarsonin mielipiteet: "Tulimme tänne, koska haluamme lisää kansainvälistä kisakokemusta, ja sitä olemme nyt todella saaneet".

 

 

Taitajien Taitaja jakoi voittonsa koko kisaväen kanssa

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 22:41
"Nyt on kädet ihan jäässä, pelottaa ja jännittää. Olo on kilpailurutistuksen jälkeen tyhjä, mutta samalla fantastinen", kuvailee tuntemuksiaan vastavalittu Taitajien Taitaja Teemu Mikkonen.

 

Taitajien Taitajan valinnut jury ei turhaan kuvannut Mikkosta henkilöksi, joka valaa positiivista asennetta myös kanssakilpailijoihin.

 

"Tämä on ollut mahtava kokemus ja se on kaikkien meidän ansiota, annetaan aplodit koko kisatapahtumalle", juuri voitostaan kuullut Mikkonen kannusti.

 

Päättäjäistilaisuuden jälkeen voittajalle sateli onnitteluja kilpakumppaneilta, valmentajilta ja kisatoimitsijoilta. Onnitelijat olivat vilpittömän iloisia Mikkosen puolesta ja monesta suusta kuuluikin, että hän on voittonsa ansainnut.

 

Hopea kirkastui kullaksi

 

Tietokoneet ja verkot -lajissa kilpailleelle Mikkoselle oman alan voitto ei ollut itsestään selvyys. Aiemmin hän on tullut kaksi kertaa Taitajissa hopealle ja nyt mitali kirkastui kullaksi ja kruunautui Taitajien Taitaja -tittelillä.

 

Missään vaiheessa kolmipäiväisiä kilpailuja Mikkonen ei ollut varma voitostaan. Kilpailu oli tiukka ja kulta irtosi seitsemän pisteen erolla. Myöskään Taitajien Taitaja -valinnasta Mikkonen ei olisi pistänyt päätään pölkylle.

 

"Oli minulla tietty aavistus juryn haastattelun jälkeen, mutta ei tässä mitään meedioita olla", nuori mies naurahtaa.

 

Audilla Etelä-Karjalaan

 

It-ala oli Mikkoselle luonnollinen uravalinta ilman sen kummempia selityksiä. Ala vain tuntui oikealta ja se riitti.

 

Tämän vuoden kilpailuihin Mikkonen valmistautui esitehtäviä tekemällä ja myös opettamalla samoja asioita nuoremmille alan opiskelijoille opinahjossaan Etelä-Karjalan ammattiopistossa.

 

"Siinä opettaessa huomasi mahdolliset sudenkuopat ja saattoi paneutua niiden välttämiseen."

 

Teemu Mikkonen toimii vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edutajana. Mutta mihin vielä voitosta pöllämystynyt voittaja aikoo kurvata vuodeksi käyttöönsä saamallaan Audilla?

 

"Kai tästä pitäisi kotiin päin lähteä", hän virnistää.

 

Teksti: Sara Anttila

Vuoden 2011 Taitajien Taitaja on Teemu Mikkonen

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 18:33
Vuoden 2011 Taitajien Taitajaksi valittiin eteläkarjalalainen Teemu Mikkonen. Hän opiskelee Etelä-Karjalan ammattiopistossa ja osallistui Taitaja-kilpailuihin nyt kolmatta kertaa. Tietokoneet ja verkot -lajissa Teemu on kaksi kertaa aiemmin ollut hopeasijalla ja tänä vuonna hän sai kaulaansa kirkkaimman mitalin.

 

Jury perusteli valintaansa: "Taitajien Taitaja on ylpeä omasta osaamisestaan. Hän on nuoresta iästään huolimatta oman alansa ammattilainen. Hän on hymyilevä, iloinen, auttavainen ja valaa positiivista asennetta myös kanssakilpailijoihin. Hän omaa valmiudet toimia myös kansainvälisessä ympäristössä. Hän on ollut koko opintojensa ajan mukana kilpailutoiminnassa ja kehittynyt kovan luokan osaajaksi."

 

Palkinnoksi Taitajien Taitaja sai vuodeksi käyttöönsä Audin Autotalo Laakkoselta. Palkinnon esitti Mika Tammilehto Opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä Mikko Kröger Autotalo Laakkoselta.

 

Katse Lontooseen ja Souliin

 

Taitaja2011 Kuopio -tapahtuma keräsi kolmen päivän aikana melkein 67 000 kävijää. Kilpailut olivat näin ollen Taitaja-historian suurimmat ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailut yleisömäärällä mitattuna.

 

Suomalaisten noin 400 finalistin lisäksi kilpailuihin osallistui 25 kansainvälistä kilpailijaa ja useita kymmeniä huoltajia ja eksperttejä ympäri maailmaa. Kansainvälisyys oli yksi Taitajien neljästä teemasta.

 

Kansainvälisyyttä ja maarajat ylittävä yhteistyö kulminoituu vuoro vuosin pidettäviin EuroSkills-euroopanmestaruus- ja WorldSkills-maailmanmestaruuskilpailuihin. Tämän vuoden lokakuussa järjestettävien Lontoon WorldSkills-kilpailujen maajoukkue julkistettiin torstaina Taitajien päättäjäisissä. Samaan aikaan julkistettiin syyskuussa pidettävien erityistä tukea tarvitsevien Abilympics-maailmanmestaruuskilpailujen maajoukkue.

 

Suomen WorldSkills maajoukkueeseen kuuluu 46 kilpailijaa ja 40 eksperttiä ja näin ollen joukkue on suurin Lontoon WorldSkills-kilpailuihin osallistuva joukkue. Joukkueen jäsenet ovat valikoituneet Suomen edustajiksi valmennuksen ja karsintojen kautta. Kilpailijat valmistautuvat syksyn koitokseen maajoukkueleireillä ja valmentautumispäivillä.

 

Lontoon WorldSkills-kilpailuihin osallistuu 1 000 kilpailijaa 53 eri maasta. Tapahtumaan odotetaan noin 200 000 kävijää.

 

WorldSkills 2011 Suomen joukkue:

 

Polymekaniikka: Laari Miika, Savitaipale
Konepajatekniikka: Peteri Juha, Kempele; Partanen Oiva, Haukipudas; Hahtonen Kasper, Oulu
Mekatroniikka: Nuolijoki Joonas, Ruokolahti; Summanen Tomi, Imatra
CAD-suunnittelu: Sihvola Jani, Tornio
CNC-sorvaus: Lilja Ossi, Kiuruvesi
CNC-jyrsintä: Tuominen Lasse, Turku
Informaatioteknologia: Kiiski Juha, Joensuu
Hitsaus: Lähteenmaa Riku, Kuortane
Painotekniikka: Virtanen Susanna, Turku
Autokorin korjaus: Erkkilä Toni, Ii
Lentokonehuolto: Ukkonen Antti, Juankoski
Putkiasennus: Viitala Markus, Oulu
Elektroniikka: Viitala Ville, Nastola
Web Design: Dodik Drazen, Helsinki
Sähköasennus: Alarautalahti Matti, Parkano
Automaatioasennus: Pirttijoki Tuomas, Ylöjärvi
Muuraus: Toivanen Samu-Pekka, Pieksämäki
Maalaus ja tapetointi: Korhonen Aku, Jalasjärvi
Robotiikka: Ilola Aku, Jyväskylä; Romo Jasu, Korpilahti
Huonekalupuuseppä: Kauppila Veijo, Lahti
Sisustuspuuseppä: Lehtimäki Toni, Hollola
Kirvesmies: Vuokkila Joonas, Tervola
Kultaseppä: Jakoleff Sanni, Lahti
Floristiikka: Tervo Saara, Äänekoski
Hiusmuotoilu: Johansson Kerttu, Kouvola
Kauneudenhoito: Huttunen Heidi, Joensuu
Muoti ja vaatetus: Pehkuri Juulia, Helsinki
Kondiittori: Rantala Enni, Helsinki
Autotekniikka: Pöntinen Hannu, Mikkeli
Kokki: Toivanen Toni, Helsinki
Ravintolapalvelu: Suihkonen Maria, Haapavesi
Automaalaus: Sallinen Outi, Ii
Viherrakennus: Höyhtyä Reetta, Kuivaniemi; Jantunen Laura, Haapavesi
Tietokone ja verkot: Lintuala Markus, Vantaa
Graafinen suunnittelu: Salo Heikki, Tampere
Lähihoitaja: Jänkälä Noora, Keminmaa; Kurula Mari, Simo
Teräsrakennetyöt: Koskinen Kai, Joensuu
Somistus: Jyläskoski Mariina, Espoo
3D-mallinnus: Pirilä Timo-Seppo, Pirkkala
Kivityöt: Raatikainen Kimmo, Joensuu

 

Abilympics 2011 Suomen joukkue:

 

Floristiikka: Sipponen Jenna, Kiipulan ammattiopisto, Hämeenlinna
Kultaseppä: Majamaa Eino, Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus, Lohja
CAD-suunnittelu: Hentonen Markku, Keskuspuiston ammattiopisto, Espoo
Huonekalupuuseppä: Martikainen Eero, Ammattiopisto Luovi, Oulu
Studiovalokuvaus: Alali Muhammed, Keskuspuiston ammattiopisto, Helsinki
Tietokoneen kokoaminen: Wendelin Hans, Keskuspuiston ammattiopisto, Helsinki; Lappalainen Samuli, Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus, Järvenpää


Taitaja9 on ratkennut

Tulosta
Kerro kaverille
05.05.2011 10:01

http:/www.taitaja2011.medialle/tiedotteet

 

Taitaja9-voitto Mäntsälään niukasti mutta selkeästi Keskiviikkona Kuopion jäähallissa käytiin tiivistunnelmaiset Taitaja9-kilpailut. Voittajiksi itsensä taituroivat savolaisittain sanottuna niukasti, mutta selkeästi Riihenmäen koulun joukkue Mäntsälästä. Kaikki joukkueen jäsenet palkittiin moposkoottereilla.

 

Jännittävässä finaalissa kolmihenkisten joukkueiden tehtävänä oli pestä ikkuna, vaihtaa polkupyörän sisäkumi, koristella kakku sekä asentaa kylpyhuoneen suihku. Voidaan sanoa, että oikea joukkue voitti, sillä Tarleena Punta, Jelle Peltonen ja Atte Etula olivat ykkösiä kaikissa käymissään karsinnoissa.

 

Palkintona olleet skootterit tulevat näillä näkymin kovaan käyttöön. "Meidän joukkueesta mopokortti löytyy valmiiksi suurimmalta osalta", Tarleena sanoo tyytyväisenä. Lisää voittajien tunnelmista voi lukea Taitaja2011.fi:n juttupankista.

 

Toiseksi kilpailussa sijoittui Salpausselän peruskoulun joukkue Lahdesta, Team Omena. Kolmannelle sijalle selviytyi Team Anttonen Vääksyn yhteiskoulusta Vääksystä

 

 Finaalin tulokset löytyvät tästä!

Suomen taitavimmat 9-luokkalaiset palkittiin upeilla skoottereilla

Tulosta
Kerro kaverille
04.05.2011 16:29
Riihenmäen koulun joukkue Mäntsälästä voitti Kuopion jäähallissa järjestetyn Taitaja9-kilpailun savolaisittain sanottuna niukasti, mutta selkeästi. Jännittävässä finaalissa 9-luokkalaisista koostuvien joukkueiden tehtävänä oli pestä ikkuna, vaihtaa polkupyörän sisäkumi, koristella kakku sekä asentaa kylpyhuoneen suihku.


Suomen taitavimmat 9-luokkalaiset Tarleena Punta, Jelle Peltonen ja Atte Etula kommentoivat voittoa toteamalla, että heidän voittonsa salaisuus oli hyvä yhteistyö ja rehellinen peli. Voidaan sanoa, että oikea joukkue voitti, sillä Tarleena, Jelle ja Atte olivat ykkösiä kaikissa käymissään karsinnoissa. "Yläkoulun jälkeen menen opiskelemaan Keski-Uudenmaan ammattiopistoon maanrakennuksen perustutkintoa", Jelle toteaa hymyillen. Muut joukkueen jäsenet kertovat puolestaan hakeneensa lukioon.

Palkintona olleet skootterit tulevat näillä näkymin kovaan käyttöön. "Meidän joukkueesta mopokortti löytyy valmiiksi suurimmalta osalta", Tarleena sanoo tyytyväisenä.

Taitaja9-kilpailu on peruskoulun 9-luokkalaisille tarkoitettu kilpailu kädentaidoissa. Kilpailulla halutaan hauskasti ja innostavasti nostaa taitoaineiden - erityisesti tekniikan, tekstiilityön - ja kotitalousaineiden tuntemusta.

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset muodostivat kilpailua varten kolmen hengen sekajoukkueen. Joukkueen jäsenet saivat olla eri luokilta, mutta heidän oli oltava samasta koulusta. Koulun valittu joukkue ilmoittautui paikalliskarsintoihin, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkoivat aluekarsintoihin. Aluekarsinnoista parhaat jatkoivat matkaansa Kuopion Taitaja9 -finaaliin. Finaalin voittava joukkue sai palkinnoksi ikiomat tuliterät moposkootterit!

 

Taitaja9-finaali järjestettiin valtakunnallisten Taitaja-kilpailujen yhteydessä Kuopiossa keskiviikkona 4.5.2011. Kilpailupaikkana toimi Kuopion jäähalli. Finaalissa joukkueet kilpailivat ratamaisesti suoritettavissa tehtävissä. Voittajaksi selviytyi nopeimmin ja hyväksytysti tehtävät suorittanut joukkue.

Teksti: Markku Penttilä

 

Svenska finalister i tio grenar

Tulosta
Kerro kaverille
01.03.2011 11:06

KuPS ja Taitaja 2011-tapahtuma yhteistyösopimukseen

Tulosta
Kerro kaverille
31.01.2011 09:31
Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja Taitaja 2011-tapahtuma ovat solmineet tätä kevätkautta koskevan yhteistyösopimuksen. Kuopiossa järjestetään 3.-5. toukokuuta valtakunnallinen Taitaja 2011-tapahtuma, johon on tulossa peräti 40 000 kävijää.

Taitaja-logo näkyvästi esillä talvikauden pelipaidoissa

Taitaja-tapahtuman logo on näkyvästi esillä KuPS-joukkueen pelipaidoissa, joilla pelataan tämän kevään turnausottelut sekä Liigacupin ottelut. Aidot pelipaidat myydään Liigacupin päätyttyä keräilyharvinaisuuksina ja paitamyynnistä saatavat tuotot tullaan lahjoittamaan Alavan lastensairaalalle. Uudet pelipaidat otettiin ensi kerran käyttöön perjantaina alkaneessa Uusi Lahti Cupissa, jossa KuPS-joukkue on pelannut hyvin edeten sunnuntaiseen loppuotteluun saakka.

”On hienoa, että yhteistyökumppani löytyi talvikaudelle ja pääsemme kohtaamaan tätä kautta tärkeän kohderyhmän. Hieno mahdollisuus hyväntekeväisyyteen Alavan lastensairaalan kanssa kiinnosti myös, hyväntekeväisyyden lisäksi meille on tärkeää näkyä valtakunnallisessa Taitaja-tapahtumassa”, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen iloitsee.

Yhteistyö tuottaa hyötyä molemmille osapuolille

Savon ammatti- ja aikuisopisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto järjestävät yhdessä toukokuisen Taitaja 2011-tapahtuman. Kilpailunjohtajana toimiva Ilkka T. Kemppainen on myös innostunut yhteistyön tarjoamista molemminpuolisista mahdollisuuksista.

”Meidän intressiryhmänämme on koko nuoriso ja tavoitteenamme on nostaa eri alojen huippuosaajia esille. KuPS:n kanssa tätä yhteistyötä tehdään uuden kohderyhmän kanssa ja kannattaa muistaa, me olemme myös eräänlainen urheilukoulu”, Kemppainen muistuttaa.

”Tämän yhteistyön kautta me voimme auttaa lapsia ja nuoria joissain erikoistapauksissa, kuten nyt Alavan lastensairaalaa. Sairaala on myös Savon ammatti- ja aikuisopiston yhteistyökumppani ja Taitaja-kilpailun kautta me haluamme olla tukemassa Alavan sairaalan tekemää hienoa työtä lasten parissa”, Kemppainen korostaa.

 

http:/www.kups.2009/include/ajankohtaista.php?we_objectID=3322

Martti Juurtela

Ohje kilpailijakuville

Tulosta
Kerro kaverille
25.01.2011 12:48

Tulosta alla olevasta tiedostosta ohjeet finalistien kilpailijakuvien toimittamisesta Taitaja2011 järjestäjille.

ohje_kilpailijakuville.pdf

Taitaja2011-kilpailujen tunnusbiisinä soi Cheekin ”Jippikayjei”.

Tulosta
Kerro kaverille
24.01.2011 11:25

cheek

Cheek oli näkyvässä roolissa jo edellisissä ammattitaidon SM-kilpailuissa viime keväänä Oulussa, kun hän konsertoi Taitaja-konsertissa Oulun torilla.

Syyskuussa-2010 ilmestyi Cheekin tuorein albumi, josta julkaistiin singlenä Jippikayjei-biisi. Laulun sanoitus kosketti Kuopion Taitaja-toimiston väkeä ja

näin aloitimme neuvottelut Teoston Ry:n kautta biisin käytöstä. Sopimus saatiin aikaan ja nyt laulu alkaa samalla soimaan kun kotisivumme aukeaa.

Laulua käytetään myös tapahtumamme muussa markkinoinnissa.

Cheek tulee myös konsertoimaan meidän nuorisokonserttiin Kuopion jäähalliin ke 4.5.2011, tulethan sinäkin paikalle – tervetuloa! ;-)

 

Taitaja 2011 esittäytyy Educa -messuilla 28. - 29.1.2011

Tulosta
Kerro kaverille
13.01.2011 14:41

educa11_340x143

Taitaja2011 -tapahtuman ohjelma ja aikataulut

Tulosta
Kerro kaverille
13.12.2010 13:17

 

Taitaja 2011 -suojelijan tervehdys

Tulosta
Kerro kaverille
01.12.2010 13:51

 

Taitaja 2011 -kilpailu kuvastaa Suomen ja koko Euroopan kasvun eväitä. Kestävä talouskasvu perustuu osaamiseen. Tämän vuoksi Suomi tarvitsee tulevaisuudessa entistä enemmän eri alojen taitajia.

 

Kilpailu on hieno osoitus suomalaisesta huippuosaamisesta ammatillisilla aloilla. Tästä kertoo yksistään jo se, että finaalissa yli 350 ammattiensa parasta nuorta tavoittelee mestaruutta 41 lajissa. Kilpailu auttaa nuoria ymmärtämään laadukkaan ja osaavan työn merkityksen. Se on myös hyvä mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ammatillisesti.

 

Koska kilpailu on monella tavalla linjassa Euroopan unionin tavoitteiden kanssa, minulle on suuri ilo ja kunnia toimia sen suojelijana. Unionin päämääränä on kehittää eurooppalaisten taitoja, erityisesti kasvavilla aloilla. Kyvykkäät työntekijät ovat avainasemassa talouskriisistä toivuttaessa.

 

Osaamiseen panostaminen ei yksistään riitä. Yhtä tärkeää on, että osaamista hyödynnetään työmarkkinoilla. Unionin tavoitteena onkin nostaa Euroopan työllisyysaste 75 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tämä onnistuu vain, jos koulutus saadaan vastaamaan työelämän tarpeita. Taitaja 2011 -kilpailu kehittää ansiokkaasti koulutuksen ja työelämän yhteistyötä. Lisäksi se edistää nuorten työllistymistä, johon myös EU tietysti tähtää.

 

Haluan toivottaa kaikille kilpailijoille menestystä. Samalla haluan muistuttaa, että itsensä kehittäminen ei lopu tähän kilpailuun. Työmarkkinoilla arvostetaan oman alansa ammattilaisia, jotka aktiivisesti päivittävät taitojaan.

 

Brysselissä marraskuussa 2010,

 

EU:n komission jäsen Olli Rehn

 

 

Bongaa Taitaja2011 tienvarsimainos

Tulosta
Kerro kaverille
25.11.2010 09:54

 

Bongaa Taitaja2011-kilpailujen tienvarsimainos.

 

 

 

Taitaja 2011 lukuvuoden avaus 17.9.2010

Tulosta
Kerro kaverille
21.09.2010 14:49

 

Tervetuloa Kuopioon! Ohessa tapahtuman esittelyvideo.

Tulosta
Kerro kaverille

Mission PRO - kun ihan kiva ei riitä

Tulosta
Kerro kaverille
23.12.2009 09:38

 Lähetä E-kortti

Lähetä kaverille sähköinen postikortti. Selaa kortteja
© Copyright 2008 Skills Finland

© Copyright 2008 Skills Finland